Ero ja polymorfismiPerintö vs polymorfismi

Biologiassa, polymorfismi tapahtuu, kun kaksi tai useampi ilmeisesti erilaisia ​​fenotyyppejä (tai piirteistä) ovat samassa populaation lajien tai muotojen kehittämistä, tai morfiini. Tämän kuvaamiseksi, joka on Morph olisi varaa samaa tapana samaan aikaan ja on läpäistävä satunnaisia ​​pariutumisen. Polymorfismi voi olla tai ei olla suoraan liity eri käsitteitä kuten perintö, luonnon monimuotoisuus, ja sopeutumista.

Polymorfismi on evoluution tuote. Se on periytyvä ja on sovitettu luonnollisen valinnan. Siihen liittyy morfiini tietyn fenotyypin. Sitä käytetään myös molekyylibiologeja selvittämään pistemutaatioiden genotyyppi.

Vuonna taksonominen nimikkeistön eläintieteen, termi 'Morpha' plus latinalainen nimi Morph voidaan lisätä binomimallia tai trinomi- nimi. Toisaalta, käsite muuntautuu kasvitieteellisen taksonomia on tyypillistä termejä 'lajike, subvariety,' ja 'muoto.'

Polymorfismi voi paljon liittyy ihmisen elämää. Olosuhteissa, joissa se voi ilmentyä sisältää:

Ihmisen veri ryhmät, kuten ABO-järjestelmä, ovat geneettistä vaihtelua.

Glukoosi-6-fosfaattidehydrogenaasin (G6PD), joka on ihmisen polymorfismi.

Kystinen fibroosi, joka on synnynnäinen vika, joka vaikuttaa noin 1 2000 lasta, on saatu aikaan mutantti muoto CF transmembraanisen säädin geenin, CFTR.Laktoosi toleranssi / intoleranssi, joka määrittää kyky aineenvaihdunta laktoosia, on tunnettu dimorphism joka on liittynyt viimeaikaisiin ihmisen evoluutio.

Toisaalta, perintö on prosessi, jossa ominaisuuksia vanhemman siirtyvät lapselleen, vaikka näitä ominaisuuksia ole selkeästi määritelty muilla keinoin. Useat ominaisuudet periytyvät automaattisesti, ja kuten nimestä voi päätellä, lapsi elementti saavat ominaisuudet sen vanhemman suhteen nämä ominaisuudet.

Perintö voidaan läheisesti tai liittyy aloilla, kuten perinnöllisyys ja genetiikka. Vuonna perinnöllisyys, piirre on siirtynyt vanhempi sen jälkeläisiä. Kautta perinnöllisyys, vaihtelut ominaista yksilöt voivat kerääntyä ja voi muodostua.

Yhteenveto:

1. polymorfismi tapahtuu, kun kaksi tai useampi ilmeisesti erilaisia ​​fenotyyppejä (tai piirteistä) ovat samassa populaatio lajin tai muotojen kehittämistä, tai muuntautuu, kun perintö on prosessi, jossa ominaisuuksia vanhemman siirtyvät lapselleen vaikka nämä ominaisuuksia ei ole selkeästi määritelty muilla keinoin.