Ero Keskinopeus ja keskimääräinen nopeusKeskinopeus vs keskinopeus

Physics varmasti on tapa tehdä asioita vaikeaksi, ainakin yhteisen mielen. On kuitenkin syytä harkita, että tutkijat, insinöörit ja fyysikot täytyy erottaa ehdot tarkempi kokeilua ja tietojen analysointi. Niinpä menemme maailmaan nopeuden ja nopeuden. Kyllä, useimmat meistä tietävät, että ensimmäinen on skalaari ja jälkimmäinen on vektorisuure. Olen kuitenkin 'm melko varma, että kun kysytään eroa keskinopeus ja keskinopeus, voit' t todella kehittää enemmän kuin skalaari ja vektori näkökohtia.

Jos luulet, että molemmat mittaukset yleensä antavat samanlaisia ​​arvoja, niin, sinä 'väärässä. Kun se tulee matkustaa, keskinopeus ja keskinopeus on usein erilaisia, ja ehkä suuria määriä.

Olemme kaikki opetetaan, että kun auto liikkuu eteenpäin, ja on saavuttanut määräpaikkaansa suora etäisyys 10 km, on aika on 1 tunti, sitten nopeus on 10 km / h, ja nopeus on 10 km / h pohjoiseen, olettaen, että olet todellakin menossa pohjoiseen. No, se oli melko helppoa; lisää vain suuntaa ja voila! Instant muuntaminen. Kunpa se olisikin niin helppoa!

Vuonna keskinopeudet ja keskimääräinen nopeudet, suunta voi muuttua ja nopeudet saattavat vaihdella siis laskelmien voi jotenkin tulla hieman monimutkaisempi. Sitten taas, Don 't saada pelotella, koska se on melko helppoa, kun saat käsitys siitä.

Jälleen kerran, kun viitataan nopeus, se ei ole vektori ilme, siis ole suunta on mukana. Keskinopeus on kyse kulkema kokonaismatka jaettuna aika. Auto paikasta A päästäisiin tarkalleen B on keskinopeuden laskemalla kaikkien kulkema jaettuna kuinka kauan kesti päästä sinne. Huomaa, että matkustaminen suunnat voivat mennä itään, sitten länteen, siksak, tai edestakaisin; päätepiste voi jopa mennä takaisin lähtöpisteeseen. Keskinopeus doesnt 't välitä syrjäytyminen alkuperää, vain kulkema kokonaismatka päästä määränpäähän.

Mieti tätä yhtälöä, kun yrittää laskea keskinopeus matkalla pisteiden A-D:

Keskinopeus = (Välimatka A: sta B + Etäisyys B C + Etäisyys C D) / Yhteensä aika päästä A: sta D

Olettaen, että kuljettu kokonaismatka on 100 km, ja se kesti 1 tunnin päästä sinne, keskinopeus on 100 km / h

Keskimääräinen Velocity on täysin erilainen, puhumattakaan siitä, että se on vektori määrä (jossa suunta). Keskimääräinen nopeus voi nousta valtava arvo, kun keskimääräinen nopeus voi olla hyvin pieni, jopa nolla. Tämä on mahdollista, koska eri tapa laskea keskimääräinen nopeus. Suurin ero on tekijä, jota käytetään laskettaessa, ja että on 'tilavuus'. Siirtymä ei välitä etäisyyttä koko kurssin, koska se käsittelee vain suoraan etäisyys origosta määränpäähän.

Kaava on hyvin samanlainen kuin keskinopeus, mutta sen sijaan, että kulkema kokonaismatka, se korvaisi siirtymä. Tässä on kaava keskimääräisen nopeuden matkalla A-D:Keskinopeus = tilavuus A: sta D / Total aika päästä A: sta D

Suora etäisyys (tilavuus) A: sta D voisi olla hyvinkin pieni. Näin ollen, keskimääräinen nopeus voi olla hyvin vähäinen. Nolla siirtymä voi ilmaantua, kun kohde tuli takaisin alkuperän. Tässä tapauksessa, keskimääräinen nopeus on myös nolla.

Joten, jos siirtymä pisteestä A pisteeseen D on vain 5 km itään, ja se kesti tunnin päästä sinne, riippumatta 100 kilometrin kohteeseen, keskimääräinen nopeus on 5 km / h itään.

Jos suunta on koko tietenkin on suora, keskimääräinen nopeus ja keskimääräinen nopeus on yhtä suuri.

Yhteenveto:

1. Keskinopeus on skalaari määrä, kun keskimääräinen nopeus on vektorisuure.

2. Keskinopeus huomioi koko matkan, kun keskinopeus koskee siirtymä kahden pisteen välillä.

3. keskinopeus, suunta ilmaistaan.

4. Useammin kuin ei, arvot eroavat, jossa keskimääräinen nopeus yleensä, joilla on suurempi arvo.