Ero Aldehydit ja ketonitAldehydit vs Ketonit

Aldehydit ja ketonit ovat kaksi erilaista orgaanisia yhdisteitä. Molemmat voidaan tehdä keinotekoisesti vaikka monet luonnollisia lähteitä tällaisia. Sekaannus kahden saattanut juurtuneet niiden kemiallinen rakenne. Vaikka kaksi on happiatomi, joka on kaksinkertainen sidottu hiiliatomiin (C = O), ero jäljellä atomi järjestely ja myös muiden atomien rajoittuu hiilen (C = O) oikeinkirjoituksen tärkein ja ainoa ensisijainen niiden erilaisuuden. Muuten, C = O on teknisesti kutsutaan karbonyyliryhmään.

Vuonna aldehydit, (C = O) löytyy hiiliketjun 's lopussa. Tämä tarkoittaa, että (C) hiiliatomi on rajoittuu vetyatomi ja toinen hiiliatomi. Kun ketonit, (C = O) -ryhmän on yleensä löytyy keskellä ketjun. Siten hiiliatomi C = O on yhdistetty kaksi erillistä hiiliatomia kummallakin puolella.

Tämä karbonyyliryhmä järjestely aldehydien tekee siitä paremman yhdisteen hapettuminen osaksi karboksyylihapot. Ketoaineet, se on kovempi saavutus tehdä, koska ensin täytyy rikkoa yksi hiili-hiili (C-C) sidoksen. Tämä ominaisuus kertoo yksi tärkeimmistä toiminnallisia eroja näiden kahden välillä.

Lisäksi kaksi yhdisteillä paljon erillisiä vaikutuksia jos sitä sekoitetaan joihinkin reagenssien. Tämä prosessi on perusta monille kemiallisia testejä, jotka auttavat paikalla eräänlainen kemiallinen tutkittavana. Siten erottaa kaksi nämä testit osoittavat usein vaihtelevia tuloksia:

o Sillä Schiff 's testi, aldehydit osoittaa vaaleanpunainen väri, kun ketonit don 't ole mitään väriä lainkaan.

O Fehling 's testissä tapahtuu' s esiintymän punertavaa sakkaa kun ketonit on 's none.O tollen 's testi, musta sakka kun ketonit on' s taas ei yhtään.

o Kun natriumhydroksidia testi, aldehydit näyttää ruskehtava hartsimateriaalista (lukuun ottamatta formaldehydi), kun ketonit don 't ole mitään reaktiota tällaisiin.

o Sillä reagenssia natriumnitroprussidin plus muutama tippa natriumhydroksidia, aldehydit päästävät syvän punertavaksi, kun ketonit näytteille punertava väri, joka myöhemmin muuttuu oranssiksi.

Esimerkki aldehydi on cinnamaldehyde kun yksinkertaisin ketoni lienee asetonia.

1. aldehydit, hiiliatomi on karbonyyliryhmä rajoittuu vetyyn ja yhden hiiliatomin, kun taas ketonit se on sitoutunut kahteen muuhun hiiliatomia.
2. Aldehydit ovat karbonyyliryhmiä lopussa hiiliketjun, kun ketonit on karbonyyliryhmä yleensä sijoitettu keskelle ketjun.