Ero TTK ja termoelementtiTTK vs Thermocouple

Lämpö ja lämpötila ovat erottamaton osa jokapäiväistä elämää. Joskus voisi luulla, että lämpöä ja lämpötila ovat samat. Lämpö on energian siirtyy toiseen kehoon jälkeen epäsäännöllinen hetki atomeja tai molekyylejä. Lämpötila kuvaa kineettisen tai liikkeen energiaa elin, yhdessä parametrien kuten ominaislämpö ja massa.

Kansainvälisen mittayksikköjärjestelmän, perusmittayksikkö lämpötilan (T) tunnistetaan Kelvin (K). Kelvin asteikko mitataan 0k (absoluuttinen 0). Tässä tilassa molekyylit eivät lämpöenergiaa, koska molekyylit ovat lepotilassa. Koska alemman tilan energiaa ei voida saavuttaa, ei ole tilaa negatiivisen lämpötilassa.

Kuuluisan Celsius asteikko, joka on laajalti käytössä kaikissa, vesi 's jähmettymispiste on sen nolla toimenpide. Tämä johtuu siitä, käytännössä se on helppo kopioida. 0 astetta ei ole viimeinen mittauspiste lämpötilan kanssa Celsius mittakaavassa. asteikko mittaus voi auttaa jäljittämisessä alhaisin lämpötila kohdassa, jossa ei ole molekyylien liikettä.

Vaadimme lämpötilan mittaus lähes kaikkiin käyttökohteisiin, kuten käsittely ruoka, valvontaan rakennus prosesseja, teräksen valmistukseen, petrokemian tuotanto, ja monet muut, jotka ovat välttämättömiä olemassaolomme. Nämä sovellukset edellyttävät antureita eri tekniikalla, jotka sopivat monipuolinen teollinen fyysisen rakenteen vaatimus.

Koska kaupan ja teollisuuden vaatimus eroaa säätöpisteen, lämpötilan mittaus täytyy käsitellä. Resistance-anturit (TTK) ja lämpöparit käytetään välttää ikävä prosessi muuntaminen, ja saada kauko sähköisen signaalin helposti. Pääosassa ero RTD ja termopari on niiden toimintaperiaate ja valmistus.

Resistance-anturit toimivat logiikalla että impedanssi tiettyjen metallien muuttuu tietyllä tavalla lämpötilan perusteella syksyllä ja nousta mittaus. Kaksi mittaustyökaluja kullakin on omat etunsa ja haittansa. TTK tarjoaa luotettavan lähdön aikana. Kalibrointi RTD tulos on paljon helpompaa kuin muut mittaukset. Ne tarjoavat myös tarkka lukema on kaventunut lämpötilan twains.

Ne muutamat merkittäviä haittoja TTK on yleinen lämpötila, joka on pieni, ja 't \u0026 k: n lähtökohdat hinta, joka on paljon suurempi verrattuna lämpöparit. RTD' s ovat hauraita, ja pelata kovaa karu teollisuuden käyttöön.Termopari on lämpömittari, joka koostuu kahdesta johtimesta, jotka on valmistettu kahdesta eri metalleista, jotka on liitetty loppuun. Tämä auttaa luomaan eri yhteyspiste johtavat lämpötilan mittaukseen. Termopari tarjoaa laajan valikoiman mittaus, vaihdellen kolmesataa Fahrenheit ja kaksikymmentäkolmetuhatta fahrehheit. Nopeus mittaus on paljon nopeampi, ja se tulee vähemmän investointeja, ja hyvä kestävyys. Termopari on parhaiten karu sovelluksiin.

Merkittävä haitta käyttö termopari on monenlaisia ​​tarkkuus, erityisesti korkeissa lämpötiloissa. Tämä on myös vaikea kalibroida, riippuen ympäristöolosuhteista. He saattavat olla kalliita niin kauan johdot käytetään termopari.

Yhteenveto:

1. pääosassa ero RTD ja termopari on toimintaperiaate ja valmistus.

2. TTK tarjoaa luotettavan lähdön aikana. Kalibrointi RTD tulos on paljon helpompaa kuin muut mittaukset.