Ero Study ja ExperimentTutkimus vs Experiment

Sanat 'tutkimus' ja 'kokeilu' käytetään usein väärin opiskelijat. Syy tällaiseen on, koska 'tutkimus' oli synonyymi tahansa pyrkimyksessä missä älykkyyttä, havainnointi, ja useat muut käytännöt olivat mukana. Tähän kokeet on pidetty toisessa muodossa tutkimuksessa.

Tutkimus on etsiä lisää tietoa. Yksi voi opiskella vain käsittelyssä tahansa ainespalat joissa hyödyllistä tietoa. Voit myös tutkia muistelemalla, käyttämällä suora havainnointi, ja tekee joitakin tutkimus, tutkimus, ja tutkimus entistä huolellinen tyyppisissä tutkimuksissa. Akateemisessa alalla, kun mainitaan termi 'tutkimus', se usein tulkitaan olevan sama kuin tutkielma, tutkimus, tai mikä tahansa muu kirjallinen tuotos tiettyä aihetta. Tutkimukset on monenlaisia ​​nimittäin; observational, selvästi teoreettinen, ja jopa kokeellinen.

Havainnointitutkimukset on helpompaa, koska olet juuri kerätä tietoja; nauhoittaa kaiken, mitä 've havaittu, ja vetää ulos johtopäätös kautta kerätyt tiedot. Kaikkein sekava joista on kokeellinen tutkimus, koska se jo on ominaisuuksia todellinen kokeilu.

Vaikka melko erilainen käsite, kokeilu ei ole täysin riippumaton tutkimus. Se johtuu siitä, kun kokeillaan, olet myös tekemässä eräänlaista tutkimuksen mutta syvällisemmin. Kokeessa, tulisi olla olemassa kontrolloiduissa olosuhteissa, koska te 'll yrittää tarkistaa, onko hypoteesit ovat voimassa vai ei. Tässä mielessä kokeet ovat lähempänä tieteellisiä kokeita kuin akateemisia tai havainnointitutkimukset.Kokeilet kokeilemalla jotain uutta kuin työntämällä kokeellinen muuttuja omaan kaava tai kokeellinen suunnittelu. Esimerkki on, kun tutkija on kokeillaan tehokkain sekoitus biopolttoaineiden lisäämällä joitakin osia, kuten tuntematon aine. Tämä on sitten leimataan kokeellinen muuttuja.

Kuten tutkimuksia, kokeita vielä älykkyyttä ja huolellinen tarkkailu. Tällä kertaa kuitenkin havainto on otettu korkeammalle tasolle tutkimalla mahdollisia muutoksia aikaan kokeellinen muuttuja. Tämän vuoksi, kokeet ovat tietenkin kalliimpia kuin perinteiset tutkimuksissa. Se ei ole yllätys, että useimmat kokeet suoritetaan sisällä laboratorioissa, koska sinun on varmistettava, että 'sa hyvin valvotussa ympäristössä. Sinulla on myös punnita käsitteiden etiikan tehdä enemmän ihmisen työpanosta koko kokeellisen prosessin, ja tehdä joitakin vaikein tehtäviä, jotka saattavat tuntua epäkäytännöllinen, jos kautta tavallinen tutkimus.

Yhteenveto:

1. Tutkimukset yleensä don 't vaativat paljon ihmisen väliintuloa. Jos on, se on vain hyvin vähän.
2. Kokeet sisältävät kokeellinen muuttuja menetelmä, jossa te esitellä jotain uutta tai voit vaikuttaa muutokseen.