Ero Nuclear ja Atomic BombNuclear vs Atomic Bomb

Fysiikka on tiede, joka käsittelee tutkimuksen aineen, liikkeen, energia, ja voima. Se on luonnontiede, joka on vaikutusvaltainen uusien teknologioiden, jotka ovat erittäin hyödyllisiä ihmiselle. Yksi tärkeimmistä fysiikan on ydinfysiikan.

Ydinfysiikka on tutkimuksen vuorovaikutuksen atomiytimen, sen soveltaminen ydinvoimatuotannolle ja ydinaseiden kehittämiseen. Ydinaseet ovat räjähtäviä laitteita, jotka hankkivat virtaa ydinreaktiot kuten fissio, fuusio, tai molempia.

Vuonna ydinpommin, fissio, joka on jakamisen atomien kahteen tai useampaan pienempiä atomeja, tai fuusio, mikä on kiinnityslämpötilassa kahden tai useamman atomin yhdeksi suureksi atomi, tapahtuu vapauttaa suuritehoisia energian reaktioita jokaisen atomin partikkelin tumassa.
Vaikka ydinfuusion esiintyy luonnossa tähdet, ydinfission ei. Ydinfuusiolla vapautuu enemmän radioaktiivisia hiukkasia kuin ydinfissio, vaikka, joten energiaa se vapauttaa suurempi kuin energia vapautuu ydinfission.

Se vie hieman määrä energiaa tuottaa fissio, kun fuusio tarvitsee paljon energiaa, jotta kaksi tai useampia protoneja yhteen. On olemassa kahdenlaisia ​​ydinpommeja jotka käyttävät fuusio ja fissio, atomipommi ja vety pommi.
Vetypommi käyttää ydinfission luoda fuusioreaktion tehden tehokkaampia ja tuhoisa. Se toimii fuusio valon ytimiä osaksi raskaammaksi, kun sen energian ja tehon päässä ydinfuusion vedyn isotooppeja.Se vaatii hyvin korkean lämpötilan käynnistää fuusioreaktion; näin ollen se on myös tunnettu lämpöydinpommiksi. Se testattiin vuonna 1951, ja se laukaisee atomipommi, joka on toisenlainen ydinpommin, joka käyttää ydinfission.
Atomipommi testattiin vuonna 1945, vuosi että se käytettiin myös pommittaa Japani kaupunki Hiroshima. Sitä käytetään fissio ja laukaisee TNT aiheuttaa plutoniumin pakata ja tulla tiheä, mikä puolestaan ​​aiheuttaa atomien törmäävät toisiinsa ja murtaa aiheuttaa pommi räjähtää.

Vaikka ydinpommeja ovat tuhoamisaseet, ihmiset löytävät keinoja laittaa tämän energialähteen tulee edullisempaa ja rakentavasti. Ydinvoima on jo hyödynnetty antaa energiaa kotitalouksille avulla sähkön tuotantoa.

Yhteenveto:

1. ydinpommi on pommi, joka käyttää ydinfission joka on halkaisu atomin kahteen tai useampaan hiukkasia ja ydinfuusion joka on fuusioimalla kaksi tai useampia atomeja yhdeksi suureksi yhteen samalla atomipommi on eräänlainen ydinpommin joka käyttää ydinfission.
2. Toinen tyyppi ydinpommin on vety pommi, joka käyttää fuusion energialähde ja on tehokkaampi kuin atomipommi, joka käyttää ydinfission.