Ero Maakaasu ja propaaniMaakaasu vs Propaani

Kaksi suosituinta polttoainetta ovat maakaasu ja propaania. Molemmat kaasut samanlaisia ​​ominaisuuksia, mutta ovat myös keskenään erilaisia.

Sekä maakaasun ja propaania käytetään vaihtoehtoisia polttoaineita monissa sovelluksissa, kuten asuinympäristössä (ruoanlaitto, lämmitys ja kuivaus) ja ajoneuvoihin. Kuten kaasuja, molemmat voi haihduttaa ilmaan eri kestot aikaa. Lisäksi ne ovat hajuttomia ja mauttomia puhtaassa muodossaan. Tämä tekee niistä vaarallisia tilanteissa vuoto, koska ne voivat aiheuttaa räjähdyksen kanssa syttymislähteeseen ja korkeina pitoisuuksina. Ne voivat myös aiheuttaa hapen puutteesta, kun vuotaminen suljetun tilan.

Koska molemmat kaasut ovat hajuttomia, mutta ovat erittäin epävakaita ja räjähtävää, niitä käsitellään hajua varoittaa ihmisiä läsnäolostaan ​​tai vuodon mahdollisuus. Tämä tehdään lisäämällä rikkiyhdiste.

Koska molemmat ovat kaasuja, ne ovat usein tallennettu pakatussa säiliöissä. Tämäntyyppinen varastointi on yleisempää propaanin; maakaasu on joko pakattuja tai toimitetaan putkilla.

Maakaasu, koska se nimensä, on luonnossa esiintyvä kaasu. Se on kaasumainen fossiilinen polttoaine, joka kerätään Maasta 'pinnalla pumppaamalla ulos öljy- ja kaasukenttien. Maakaasu on kaasuseos, joka muodostuu pääasiassa metaania ja jälkiä butaania, etaania, propaania, pentaania, rikkivetyä, hiilidioksidia, typpeä, ja monet muut. Se mitataan kuutiojalkaa tai kuutiometriä.

Toisaalta, propaani on puhdasta kaasua tai ainetta. Se voi olla peräisin öljystä tai öljytuotteiden tarkentamista tai maakaasua käsittely. Se kerätään sen jälkeen, kun se on erotettu muista komponenteista, ja tislattua puhtaana aineena. Se mitataan gallonaa tai litraa.Maakaasua voidaan luokitella kolmeen ryhmään: paineistettua maakaasua (CNG), nesteytetyn maakaasun (LNG), ja pakkaamaton muoto. Polttoaineena, maakaasu on puhtaampi palava polttoaine, mikä tarkoittaa, että kun sitä poltetaan, sen ei 't vapauttaa epäpuhtauksia ilmaan. Toisaalta, propaania on tunnistettavissa sen nesteytettynä tunnetaan nestekaasua tai nestekaasua. Kun tämän tyyppistä kaasua poltetaan, siitä vapautuu jonkin verran epäpuhtauksia ja voivat vaikuttaa maku ruokaa.

Maakaasu voi olla kevyempää kuin tai yhtä kevyt kuin luonnollinen ilmaa. Jos kyseessä on vuoto tai hajoamista, se 'nousee' ja haihtuu nopeasti. Sen sijaan, propaania on raskaampi ja tiheämpi verrattuna ilmaan ja maakaasu. Kun vapautetaan, propaania menee alas ja kerää tilaan. Se ei 't haihduttaa ilmaan niin nopeasti kuin maakaasua. Tämä' käyttäytyminen 'tekee herkemmin betoniin ja ne saattavat aiheuttaa räjähtävän riski.

Maakaasu on usein muodossa kaasun kun propaanin on yleensä nestemäisessä muodossa. Propaani on voimakkaampi ja tuottaa enemmän energiaa ja lämpöä verrattuna maakaasuun. Etuna Maakaasun on, että se maksaa vähemmän ostaa.

Propaani voidaan helposti puristaa säiliöön ja puretaan venttiilin. Toisaalta, maakaasu on vaikeampi pakata ja pitää olla korkeammalla pakkaussuhdetta kuin propaania.

Yhteenveto:

1. Sekä maakaasu ja propaania kaasuja käytetään polttoaineina moniin vastaaviin tarkoituksiin.
2. Maakaasu on sekoitus erilaisia ​​kaasuja. Sen tärkein komponentti on metaani jälkiä muita kaasuja, kuten: butaani, etaani, propaani, pentaani, ja muut. Propaani, toisaalta, on puhdasta kaasua. Se on osa maakaasun.
3. Maakaasu on peräisin maahan ja esiintyy luonnossa. Propaani on tuote jalostusprosessissa ja käsittely. Sitten se erotetaan ja tislataan.
4. polttoaineena, maakaasun luonnehditaan puhtaampaa koska sen ei 't release epäpuhtauksien poltettaessa. Samaan aikaan, propaania ei vapauttaa joitakin epäpuhtauksia ilmaan ja ruokaa, kun käytetään.
5. Maakaasu on vaaleampi tai sama paino kuin ilma ja haihtuu nopeasti. Se nousee kun se vapautetaan. Sen sijaan, propaania on raskaampi ja tiheämpää kuin maakaasun ja ilman. Yleensä 'kokoaa' alareunassa ja tiivisteet. Tämä tekee propaani riskipitoisempaan kaasua, joka voi räjähtää.