Ero Joustamatonta ja Elastinen TörmäyksetJoustamatonta vs Elastinen Törmäykset

Törmäykset on kahta päätyyppiä '' joustava ja joustamaton törmäyksiä. Elastinen törmäys on törmäyksen jossa törmäävän esineitä toipua ilman ennalta muodonmuutoksia tai lämmöntuotanto. Joustamatonta törmäys on törmäyksen jossa törmäävän esineet vääristyvät ja lämpöä.

Elastisella törmäyksen, vauhtia ja koko kineettisen energian ennen ja jälkeen törmäys on sama. Toisin sanoen, voidaan sanoa, että koko kineettisen energian ja liikemäärä ovat säilyneet aikana elastisen törmäyksen. Joten ei ole tuhlaa energiaa elastisen törmäyksen. Eräs esimerkki elastisen törmäyksen liikkeen keinuvat palloja.

Vuonna joustamatonta törmäyksen energia muuttuu muita energialähteitä, kuten äänienergian tai lämpöenergiaa. Vuonna joustamatonta törmäyksessä, energiaa ei säilytetty. Esimerkki joustamattomia törmäys on auto törmäys.

Jotkut ominaisuudet elastisen törmäykset ovat seuraavat: kineettinen energia säilyy, liikemäärä säilyy, ja kokonaisenergia säilyy. Voimat elastisen törmäyksen aikana ovat konservatiivisia, ja mekaanisen energian ei muuttunut jonkin muun energian kuten äänienergian tai lämpöenergiaa.

Jotkut ominaisuudet joustamattomia törmäykset ovat seuraavat: kineettinen energia ei ole konservoitunut, liikemäärä on säilytetty, ja kokonaisenergia säilyy. Voimat aikana joustamatonta törmäykset eivät ole konservatiivisia, ja mekaaninen energia muuttuu jonkin muun energian kuten äänienergian tai lämpöenergiaa.Suositella uudelleen kirjoitus. Artikkeli 's yhteenveto puuttuu.

Hyvin yksinkertaisia ​​sanoja, tärkein ero havaittavissa tavallinen ihminen 'näkemyksen välillä joustamatonta ja joustava törmäyksiä on muutos kineettinen energia.

Yhteenveto

1. Elastinen törmäys on törmäyksen jossa törmäävän esineitä toipua ilman ennalta muodonmuutoksia tai lämmöntuotanto. Joustamatonta törmäys on törmäyksen jossa törmäävän esineet vääristyvät ja lämpöä.
2. elastinen törmäys, vauhtia ja koko kineettisen energian ennen ja jälkeen törmäyksen on sama.
3. joustamatonta törmäyksen energia muuttuu muita energialähteitä, kuten äänienergian tai lämpöenergiaa.
4. voimat aikana joustavat törmäyksen ovat konservatiivisia ja mekaaninen energia ei ole muuttunut jonkin muun energian kuten äänienergian tai lämpöenergiaa.
5. Forces aikana joustamatonta törmäyksen ovat ei-konservatiivisia ja mekaanista energiaa muuttuu jonkin muun energian kuten äänienergian tai lämpöenergiaa.