Ero matalin nousuvesi ja Spring TideMatalin nousuvesi vs Spring Tide

Vuorovesi on nousu ja lasku suurempi vesistöjä. Se johtuu siitä, että painovoiman väliset voimat Maan, aurinko ja kuu. Vaihteleva levikit nykyisen meriveden aiheuttaa se tuodaan esille päälle alasta. Paikat meressä voi kokea kahden nousu- ja laskuveden jokaisessa päivä kutsutaan puolivuorokautinen vuorovesi. Muut kohteet kokevat vain yksi nousuveden ja laskuveden kutsutaan vuorokausirytmi vuorovesi. Ominaisuudet vuorovesi muutosta eri vaiheissa. Kun merenpinta nousee ja peittää vuorovesijättömaa, tunnettu tulva vuorovesi, ja kun vesi saavuttaa korkein kohta sitä kutsutaan nousuveden tai korkean veden. Jälkeen ajan, merenpinnan vetäytyy osoittaa vuorovesialueesta vyöhyke uudelleen. Tätä kutsutaan luode vuorovesi. Ja lopuksi, kun vesi lakkaa kuuluvat takaisin, lavalle kutsutaan laskuvesi.

Yksi varhaisimmista selityksiä vuoroveden tulee Galileo Galilei. Vuonna 1632 hän kirjoitti kirjan nimeltä 'Dialogi kahdesta maailmanjärjestyksestä.' Kuitenkin teoria kiivasta väittelyä. Se sanoi, että liike Maan auringon ympäri aiheutti vuorovesi. Johannes Kepler yrittänyt korjata virhe viittaa siihen, että kuu on yksi aiheuttaa vuorovesi perustuu ajatukseen havaintojen aikaisemmin. Tämä kuitenkin hylkäsi Galileo. Ajatuksena on korjattu, kun Isaac Newton selitti vuoroveden johtuvat vetovoima massojen. Kirjassa hän julkaisi vuonna 1687, nimeltään 'Principia', hän käytti teorian yleinen gravitaatio todistaa Ilmiön aiheuttaa kuun ja auringon nähtävyyksiä.

On olemassa erilaisia ​​vuorovesi riippuen yhdenmukaistaminen auringon ja kuun. Nämä kaksi erilaista ovat matalin nousuvesi ja vuoroveden. Spring vuorovesi esiintyy uuden kuun ja täysikuun. Tässä tapauksessa vetovoima kuun ja auringon yhdistetään tehden vahvempi. Vuoksivirtausten tullut tavallista suurempi, ja laskuveden tullut hyvin alhainen. Linjaus aiheuttaa myös lisääntynyt nopeus vuorovesivirrat mikä myös muutoksia ominaisuuksissa.Matalin nousuvesi tapahtuu, kun kuu, maapallon ja auringon ovat suorassa kulmassa. Tämä aiheuttaa vetovoima kumoavat toisensa ja vähentää muita vaikuttavia tekijöitä. Kulmat myös aiheuttaa erilaisia ​​nousuveden ja laskuveden on minimaalinen eroja.

Yhteenveto:

1. vuorovesi on vaihtelua pinnan tasoa suurempi vesistöjä. Se johtuu vetovoima auringon, kuun ja maapallon. On olemassa eri vaiheissa vuoroveden: nousuveden, tulva vuorovesi, luode vuorovesi, ja laskuvesi. Varhaisimmat selitys ilmiön tuli Galileo Galilei, ja ajatus korjattiin koko historian kulun.