Ero Jodi ja kaliumjodidiJodi vs kaliumjodidi

Jodi ja kaliumjodidia sekoitetaan usein keskenään, koska samanlaisen komponentin: jodia.

Kemiallisilta luokittelun ja rakenne, jodi on elementti, kun kaliumjodidia on kemiallinen yhdiste. Jodi on atomi numero 53, alkuaineiden jaksollisen. Kuten monet muut tekijät, jodi on oma atomipaino, erityisiä kiehumispiste, ja muut ainutlaatuista tietoa liittyvät tähän erityinen tekijä.

Yhdisteeksi, kaliumjodidia on yhdistelmä kaliumia ja jodia. Tämä tarkoittaa, että elementit on yhdistetty kemiallisesti, ja niiden yksittäiset piirteet ovat sulautuneet vakaassa tilassa.

Kuten kemikaalit, molemmat edustavat kirjaimet kemiallisia kaavoja, ja käytetään monissa kokeissa. Symboli jodi on kirjain 'I' Samaan aikaan symboli kaliumjodidi on 'KI' ( 'K' kalium ja 'I' jodi). Kaliumjodidia on lisäksi luokitella epäorgaaninen yhdiste.

Jodi, osana, on välttämätöntä ihmisten ruokavaliossa. Se löytyy suolaa, ja se koskee kehon ruokavalio erityisesti kilpirauhasen. Jodi auttaa kilpirauhasen tuottaa tyroksiinia hormoneja.Jodi, suhteessa sen nimi, on sinimusta violettiin väreissä. Se on olemassa kaasumaisessa ja voidaan helposti muuntaa yhdisteiksi lisäämällä toisen elementin. On olemassa kahdenlaisia ​​jodia: ei-radioaktiivista (luonnollinen) tai radioaktiivista (synteettinen) jodia.

Kaliumjodidia on yhdiste, joka johtuu jostakin jodia 's kemiallisia muotoja. Muut kemialliset muodot, jodia sisältävät jodaatti ja jodin. Jodi on negatiivinen muoto jodia.

Kaliumjodidia on valkoinen ja näyttää kirkkaalta. Se yleensä näyttää kiinteänä aineena, usein jauheen muodossa. Se pidetään tärkeimpänä jodin yhdistettä.

Toinen ero näiden kahden välillä on niiden käyttöä. Jodi on useimmiten käytetty desinfiointiaine ja puhdistusaine haavojen ja vedenpuhdistukseen. Mitä ihmisten ruokavaliossa, jodi on olennaista rakenteen kilpirauhanen.
Toisaalta, kaliumjodidi käytetään tekemään iodized suolaa ja lisänä jodin puute. Se on myös farmaseuttista ainesosaa, erityisesti lääkkeitä, jotka estävät radioaktiivisen altistuminen.

Yhteenveto:

Jodia ja kaliumjodidia ovat kaksi eri kemikaaleja, joita käytetään monissa sovelluksissa.

Ensimmäinen ero on kemiallinen rakenne molemmat erät. Jodi on alkuaine ja on järjestysluku. Toisaalta, kaliumjodidia on yhdiste (tai seos kahdesta osasta). Elementtejä että yhdistetty tässä nimenomaisessa yhdisteestä ovat jodi ja kaliumia.

Toinen ero on kirjaimet, jotka edustavat sekä kohteita kemiallisen kaavan tai lausekkeen. Jodi edustaa kirjain 'I', kun kalium on merkitty kirjaimilla 'KI', 'K' kalium ja 'I' jodia.

Jodi on atominumero, numero 53, on alkuaineiden jaksollisen. Toisaalta, kaliumjodidia ei ole atomiluvun. Se säilyttää muita erityistietoja, kuten sen sulamispiste ja muut vastaavat tiedot.

Jodi on kaasun muodossa ja sininen violetti väri. Sen sijaan, kaliumjodidia on väriltään valkoinen ja kiinteässä, jauhemaisessa muodossa.

Jodi on hyvin tärkeää ihmisten ruokavaliossa, erityisesti kilpirauhanen. Se auttaa tuottamaan tyroksiini hormonit ja on yksi niistä tekijöistä olennaista rakenteessa tämän rauhanen. Toisaalta, kalium käytetään ratkaisu jodivajauksen ja komponenttina tehdä iodized suolaa.