Ero mekaaniset ja sähkömagneettiset aallotMekaaniset vs Sähkömagneettinen Waves

Aaltoja voidaan jakaa käyttämällä useita menetelmiä. Ja yksi tällainen tapa erottaa se keinoin väliaineen, jossa he matkustavat. Kuten kohti väliaineen, aallot voidaan eriyttää mekaanisena ja sähkömagneettisia aaltoja. Sähkömagneettisia aaltoja aaltoja, joilla ei ole keskipitkällä matkustaa taas mekaaniset aallot edellyttävät keskipitkän sen lähetystä.

Sähkömagneettisia aaltoja matkustaa tyhjiössä taas mekaaniset aallot eivät. Mekaanista aallot edellyttävät keskipitkän kuten vesi, ilma, tai mitään sen matkustaa. Laineet tehty altaan vettä, kun kivi on heitetty keskellä ovat esimerkki mekaaniset aallot. Esimerkkejä sähkömagneettisten aaltojen kevyitä ja radiosignaaleja. Vaikka sähkömagneettinen aalto kutsutaan vain häiriö, mekaaninen aalto pidetään määräajoin häiriö.

Mekaaniset aallot kutsutaan myös elastisia aaltoja kuin niiden leviämistä riippuu elastiset ominaisuudet väline, jonka avulla aaltojen kulkevat. Sähkömagneettisia aaltoja aiheuttanut, koska erilaiset magneetti- ja sähkökentät. Vaikka mekaaniset aallot aiheuttavat aallon amplitudi eikä taajuutta, sähkömagneettiset aallot tuotetaan värähtelyä varattujen hiukkasten. Verrattaessa nopeus mekaaniset ja sähkömagneettiset aallot, entinen kulkee hitaalla nopeudella.Mekaaniset aallot on jaettu kolmeen ryhmään: Poikittainen aallot, pituus- aaltoja, ja pinta-aallot. Vuonna poikittainen aaltoja, väliaine liikkuu kohtisuoraan aallon suuntaan, ja pituussuunnassa aaltoja, väliaine liikkuu yhdensuuntaisesti aallon suuntaan. Vuonna pinta-aaltoja, sekä poikittainen ja pitkittäinen aallot sekoita yhdessä väliaineessa. Hyvin yksinkertaisia ​​sanoja, sähköinen aalto on se, joka kulkee tyhjiössä, ja mekaaninen aalto on sellainen, joka tarvitsee keskipitkällä matkoilla.
Yhteenveto:

1. sähkömagneettiset aallot matkustaa tyhjiössä taas mekaaniset aallot eivät.
2. väreitä tehty altaan vettä, kun kivi on heitetty keskellä ovat esimerkki mekaanisen aallon. Esimerkkejä sähkömagneettisten aaltojen kevyitä ja radiosignaaleja.
3. Mekaaniset aallot aiheuttavat aallon amplitudi eikä taajuutta. Sähkömagneettiset aallot tuotetaan värähtely varattujen hiukkasten.