Ero Photosystem I ja Photosystem IIPhotosystem I vs Photosystem II

Fotosynteesissä on olennaista kasveissa, koska se on vastuussa johtuvat energiaa valoa, jota kasvi kasvaa ja lisääntyä. Fotosynteesin, on kaksi rakennetta, jotka ovat vastuussa varsinainen muuntaminen valoa kemiallisen energian; ne vastaavasti nimetty photosystem I ja II. Tärkein ero näiden kahden välillä on niiden järjestys fotosynteesi prosessi.

Vaikka näyttää olevan ristiriidassa looginen päättely, photosystem II alkaa fotosynteesissä poistamalla electron vesimolekyylit ja rikkomatta alas happea ja vetyä. Innoissaan elektroni tuottaa ATP se palaa lepotilaan. Tässä vaiheessa, elektroni jälleen viritetään photosystem I on huomattavasti korkeampi energian tasolla. Viritetyn elektroni tuottaa sitten NADPH-molekyyliä, joka on käyttää Calvin aikana.

Kun prosessi, kuten edellä esitettiin, nimeäminen kahden photosystems näyttää vastoin prosessin kulkua. Syy tähän isn 't todella liittyy niiden funktion. Se vain kävi niin, että photosystem olin ensimmäinen löysi tutkijoiden ja siis annettu nimitys. Kun photosystem II löydettiin, nimet eivät keskenään syystä johdonmukaisuuden.

Sen lisäksi, mitä he tekevät fotosynteesin ja järjestyksessä ne tulevat, on myös ero valotaajuuksien että ne ovat vastaanottavaisia. Photosystem I on erittäin vastaanottavainen valon aaltoja 700 nm aallonpituudella. Vertailun photosystem II on erittäin vastaanottavainen valon aallonpituuksia noin 680 nm.Sekä photosystem I ja II ovat välttämättömiä useimmat kasvit tuottamaan tarvitsemansa energian auringosta. Vaikka sekä tehdä sama asia, se on, miten he tekevät sen joka asettaa toisistaan ​​niiden erot. Silti, ATP ja NADPH ne tuottavat käyttävät laitoksen energian lähteitä sen biologisia prosesseja.

Yhteenveto:

1. Photosystem II näkyy ennemmin kuin photosystem I fotosynteesissä.
2. Photosystem II tuottaa ATP vaikka photosystem I tuottaa NADPH.
3. Photosystem I löydettiin ennen photosystem II.