Ero Kromosomi ja KromatidipoikkeavuusKromosomi vs. Kromatidipoikkeavuus
Kromosomit ja kromatidien voidaan usein sekoittaa toisiaan kohtaan. Kaksi ovat identtisiä, ja ovat termejä käytetään viittaamaan saman asian eri vaiheissa solun 's lisääntymiselle. Kun solu läpikäy mitoosia, kromosomien kahtena kun solut tehdä, koska jokainen solu tarvitsee sisältää kromosomiin. Kun solut ovat vielä kiinni ja kahdesta kromosomista on kehitetty niitä kutsutaan kromatidia. Kun solu on jaettu kaksi solua, joilla kullakin on yksi kromosomi jälleen, ja tämä prosessi kromatidien muuttumassa kromosomeja jatkuu. Molemmat kuljettavat samaa informaatiota ja ovat keskeisiä solujen jäljentäminen

Kromosomi on DNA: n ja proteiini-soluissa koostuu satoja tuhansia nukleotideja. Kromosomit ottaa erilaisia ​​ominaisuuksia ja esiintymisiä perustuvat eliötyypistä ne muodostavat. Eukaryooteissa jotka ovat kasveja ja eläimiä, on lineaarinen kromosomeja, jotka löytyvät tumassa solun. Prokaryootit, jotka ovat bakteeri- organismeja, on yksi pyöreä, kromosomeja, jotka löytyvät endosymbiotic bakteerin soluissa. Riippumatta siitä minkälainen organismin ne ovat, kromosomien kantaa DNA kyseisen organismin. Näin ollen kaikki lisääntymis- keinot kyseisen organismin ovat solujen lisäksi, jotka tarpeen hengissä. Kromosomit ovat vastuussa luoda yksilön ja tekee sinulle henkilö, että olet tänään.
Kromatidin on oikeastaan ​​sisko kromosomiin. Tarkka kopio kromosomin, joka on kromatidipoikkeavuuksiin löytyy vieressä kromosomeja, kuten twin. Juuri puolet kahdennettu kromosomi. Tämä tapahtuu, kun solu yrittää läpi mitoosia tai meioosia ja monistaminen itse; sama tapahtuu solussa, jolloin kaksi kromosomia. Kaksoset pidetään kromatidia kunnes ne eivät liittyneet niiden sentromeerien. Kromatidin on tärkeä prosessi mitoosin, sillä ilman sen olemassaolo ei olisi DNA-proteiini uudessa solussa syntyy. Tavoitteena on luoda kaksi täysin toimiva ja toistoon soluja, kromatidipoikkeavuuksiin on alku, joka prosessi.

Yhteenveto1. kromosomi on yksittäinen muoto DNA: n ja proteiinin, joka elää solussa. Kromatidin on sisko ja tarkka kopio kromosomi, joka syntyy, kun solu käy läpi mitoosin tai meioosin.
2. kromosomi kuljettaa lisääntymis- tiedot yhteen soluun. Kromatidin tekee myös, että samoja tietoja, mutta se ei ole tullut oman solunsa vielä.
3. Kromosomit löytyy eri paikoissa solussa riippuen organismi. Eukaryooteissa ne ovat tumassa ja prokaryooteissa ne ovat endosymbiotic bakteerin solun.