Ero Pitkittäiset ja poikittaiset Wave



Pitkittäiset vs Poikittaiset Wave

Aalto on häiriö, joka liikkuu poispäin mitä luonut ja muuttaa asia, että se kulkee kuin merenpinnan tai ilman. Tämä johtuu energian siirto, joka häiritsee tallennetta tai kanavan. On olemassa useita erilaisia ​​aaltoja, ja kaksi niistä on pitkittäiset ja poikittaiset aallot.

Pitkittäinen aalto on aalto, jossa liike kanavan tai väliaine on samaan suuntaan kuin aallon. Tämä aiheuttaa hiukkasten siirtyä vasemmalle ja oikealle indusoimalla muiden hiukkasten värähdellä tai värisemään. Ensisijainen aalto tai P-aalto maanjäristys on esimerkki pitkittäisaaltorakennetta. Ääniaallot ovat myös pitkittäinen aaltoja. Ilmamolekyyleihin eteenpäin ja taaksepäin, ja kun ne on pakattu, ne joutuvat liikkumaan erilleen tuottaa tyhjiö tai ns alipaine-.

Pitkittäinen aalto toimii vain yhteen suuntaan, joten se ei ole kone eikä sitä voida polarisoitua tai linjassa. Se voidaan valmistaa kiinteitä aineita, nesteitä tai kaasuja toisin poikittainen aalto, joka voidaan tuottaa vain ja kiintoaineen pinnalle nesteitä.

Poikittainen aalto on aalto, jossa liike kanavan tai keskipitkällä on suorassa kulmassa aallon 's suuntaan. Hiukkaset liikkuvat ylös ja alas kuin aalto liikkuu vaakasuunnassa. Sähkömagneettiset aallot ja toissijainen tai S-aallon maanjäristyksessä ovat poikittaisia ​​aaltoja. poikittaiset aallot toimivat kaksiulotteisesti tai lentokoneessa mahdollistaa niiden polarisoitunut tai linjassa niiden kulkiessa samassa tasossa. ne koostuvat harjojen ja kaukalot jotka on luotu värähtely aaltojen 'matka.



Poikittainen aallot eivät tarvitse välineellä ja useimmat aallot ovat poikittaiset aallot, kuten ne, jotka on luotu pinnalle vettä. Kun ne kulkevat yhteen suuntaan, se johtaa ylös-alas liikettä vedenpinnan aiheuttaa ihminen veden vedetään eteenpäin ja taaksepäin.

Yhteenveto:

1. Pitkittäinen aalto on aalto, jossa liikkeen väliaine on samaan suuntaan kuin aalto, kun poikittainen aalto on aalto, jossa liikkeen väliaine on suorassa kulmassa suuntaan aalto.
2. pitkittäinen aalto toimii yhdessä ulottuvuudessa, kun taas poikittainen aalto toimii kaksiulotteisesti tai lentokoneessa.
3. poikittainen aalto voidaan polarisoitua tai linjassa kun pitkittäinen aalto ei voi polarisoitunut.
4. pitkittäinen aalto voidaan tuottaa kiinteä, nestemäinen tai kaasu taas poikittainen aalto voidaan tuottaa kiinteässä ja pinnalla nestettä.
5. Esimerkki pitkittäinen aalto on ensisijainen tai P-aalto maanjäristys taas esimerkki poikittainen aalto on toissijainen tai S-aallon maanjäristyksessä.