Ero PVD ja CVDPVD vs CVD

PVD (Physical Vapor Deposition) ja CVD (Chemical Vapor Deposition) on kaksi tekniikkaa, joita käytetään luomaan hyvin ohut kerros materiaalia alustan; kutsutaan yleisesti ohuet kalvot. Niitä käytetään suurelta osin puolijohteiden valmistuksessa, jossa hyvin ohuita kerroksia n-tyypin ja p-tyypin materiaaleja luoda tarvittavat liittymissä. Suurin ero PVD ja CVD on prosessien he käyttävät. Kuten ehkä jo päätellä nimet, PVD käyttää vain fyysisten voimien tallettaa kerrokseen samalla CVD käyttää kemiallisia prosesseja.

PVD, puhdas raaka-aine kaasutetaan haihduttamalla soveltaminen suuren tehon sähkön, laserablaatio, ja muutamia muita tekniikoita. Kaasutettu materiaali sitten tiivistyy substraattimateriaalin luoda halutun kerroksen. Ei ole kemiallisia reaktioita, jotka tapahtuvat koko prosessin.

CVD, lähdemateriaali ei oikeastaan ​​ole puhdasta, koska se on sekoitettu haihtuvaa esiaste, joka toimii kantajana. Seos ruiskutetaan kammioon, joka sisältää alustan ja sen jälkeen talletetaan se. Kun seos on jo kiinni alustaan, edeltäjä lopulta hajoaa ja poistuu halutun kerroksen lähdemateriaalin alustaan. Sivutuotteena poistetaan sitten kammiosta kautta kaasun virtaus. Prosessi hajoaminen voi avustaa tai nopeutetaan käyttämällä lämpöä, plasma tai muita prosesseja.Onko kautta CVD kautta tai PVD, lopputulos on periaatteessa sama kuin ne molemmat luoda hyvin ohut kerros materiaalia riippuen halutusta paksuudesta. CVD ja PVD ovat hyvin laaja tekniikoita useiden enemmän erityisiä tekniikoita niiden alle. Varsinainen prosessit voivat olla erilaisia, mutta tavoite on sama. Jotkin tekniikat voivat olla paremmin tietyissä sovelluksissa kuin muut, koska kustannukset, helppous, ja erilaisia ​​muita syitä; joten ne ovat edullisia tällä alueella.

Yhteenveto:

PVD käyttää fysikaalisia prosesseja ainoastaan, kun CVD ensisijaisesti käyttää kemiallisia prosesseja