Ero rihmastot ja Hyyfit Rihmastoa vs Hyyfit

Rihmasto ja rihmasto ovat molemmat tärkeitä osia sieniä tai yleisemmin kuin sieni. Molemmat termit viittaavat rakennuspalikoita sienet.

Hyyfit (monikko yksikkö muoto on hypha) on nimi pitkä, yksittäiset osat, jotka käsittävät rihmasto, kaiken kaikkiaan sieniä. Rihmastoa kuvataan usein jousille ja rihmamaisia ​​säikeet. Rihmasto on perusrungon suunnitelman sientä. Se koostuu yhdestä tai useammasta solusta, jota ympäröi putkimainen soluseinän.
Rihmastoa voidaan jakaa luokkiin niiden solunjakautumisen, jonka soluseinän ja yleinen muoto, ja niiden taitekerroin ulkonäköä. Rihmastoa solunjakautumisen voidaan edelleen luokitella septate (jossa väliseinät), aseptate (ilman rikkoutuminen) ja pesudohyy-. Kaksi ensimmäistä luokituksia pidetään 'true' rihmastoa.

Lisäksi rihmastoa luokiteltuna solunseiniään erotetaan kolmeen luokkaan; generative, luuston (joka on jaettu kahteen, klassista muotoa ja fusiform luuston) ja sitova. Muovaamattomien rihmasto kutsutaan hiiva, jotka ovat erittäin hyödyllisiä ja niitä sovelletaan monilla aloilla ja aloilla.
Toisaalta, rihmasto (monikko rihmastoa) on kasvullisen osa sientä. Suhteessa rihmastoa, se on verkon kokoelma tai nipun hyphae yhdestä paikasta. Toisin kuin rihmasto, huovasto voi olla nähtävissä paljaalla silmällä muodossa muotin erilaisille pinnoille, mukaan lukien kostea seinät ja pilaantunutta ruokaa.

Rihmasto on myös osa sieniä 's anatomia joka suorittaa kautta suvuton lisääntyminen. Tämä on mahdollista, koska pirstoutumisen jossa prosessi ylläpitää klonaalisen populaation, joka on sovitettu erityisesti kapealla. Nojalla suvuton lisääntyminen, tämä prosessi sallii enemmän leviämistä verrattuna muihin kopioinnista, seksuaalisen lisääntymisen.
Rihmasto ovat myös mukana ja käyttää muihin ihmisen tarkoituksiin. Rihmasto, prosessissa kutsutaan mycofiltration, toimii orgaanisena suodattimena maaperässä ja vedessä. Hakemukset tätä prosessia ovat yleensä estää maaperän eroosiota aiheuttamat valuva vesi ja osaksi hylätty metsäautotiet.Mycomediation on toinen prosessi, jota käytetään suodattamaan epäpuhtaudet saastuneissa ympäristöissä tai estää lisävahingot epäpuhtauksia veteen tai maaperään. Mycomediation on erittäin hyödyllinen tapauksissa öljyvuodot ja muut vahingossa vuodot.
Mediaalinen kentässä, rihmasto käytetään potilaille, joilla on sydämen ongelmia.

Sekä rihmasto ja rihmasto ovat vastuussa tärkeä osa sienet 'kehon prosessit C ravintoaineiden imeytymistä ja elintarvikkeiden ympäristöstä. Hyyfit kaikissa rihmaston tai rihmastoa tuottaa entsyymiä tähän tarkoitukseen. Entsyymit rikkovat ruokaa tai ravintoaineita ja muita sulavia muotoja. murtamista ruoka voi myös johtaa muihin tarkoituksiin, kuten hajoaminen orgaanisten materiaalien ja seurauksia, auttaa uudistaa maaperää.

Yhteenveto:

1. rihmastoa ja rihmaston ovat osia sienet 's anatomia. Rihmasto on rakennuspalikka tai perusrungon suunnitelma sientä. Toisaalta, rihmasto viittaa kokoelma hyphae on sieni' elin.
2. Hyyfit kuvataan usein säikeitä, theads tai säikeet, koska ne ovat pitkiä ja muistuttavat nämä kuvaukset yksittäisinä kappaleina. Rihmasto, kokoelmana rihmastoa, näyttää laastari kierteet tai säikeitä.
3. Termit rihmastoa on monikossa alkaen, kun sana rihmasto pidetään yksikkö. Yksikkömuoto sienirihmojen on hypha kun rihmasto on monikkomuoto, joka on rihmastoa.
4. Koska rihmasto on myös rakennuspalikka sienirihmastot, sen ominaisuudet ja toiminta ovat periaatteessa samat. Hyyfit toiminto mikrotasolla tai pienempi laajuus kuin rihmasto 's makro tai suurempia selviytyä.
5. rihmastoa ja rihmaston ovat erittäin tärkeitä sieni 's ravitsemus. Hyyfit julkaisu entsyymiä sieni (tai rihmaston) hajottamiseksi ympäröivään ruoka osaksi sulavia tilaan. Tämä dekonstruktiosta on myös käyttökelpoinen orgaanisen aineen hajotessa ja uusiminen maaperän läheisyydessä sienen / rihmasto.