Ero Nestemäiset ja AqueousLiquid vs Vesipitoiset

Nestettä on olomuoto. Siellä on kolme valtioiden asia, nimittäin, kiinteitä, nestemäisiä ja kaasu. Niillä kaikilla on erityispiirteitä ja ominaisuuksia. Termillä 'vesipitoinen,' me oikeastaan ​​tarkoittaa ratkaisua, jossa liuotin on vesi ja joitakin yhdiste liuotetaan siihen.

nesteet
Maksuvalmius on olomuoto. Se on joitakin tyypillisiä piirteitä, jotka erottavat sen kiintoaineiden ja kaasujen. Ensimmäinen ominaisuus nestettä on, että se voi virrata. Kaada lasillinen vettä kaltevalle, ja näkee sen virtaa suurempi alapintaan. Toinen keskeinen piirre on, että se on muodoltaan astiaan. Kun neste kaadetaan eri muotoisia säiliöitä, he ottavat muodon kunkin säiliön. Kun suljettu säiliöön, niitä sovelletaan painetta tasaisesti kaikille pinnoille. Kolmas selkeimmistä ominaisuus nesteiden pintajännitys. Paras esimerkki pintajännityksen kiehuu maitoa astiaan. Kun se on keitetty, se pääsee alkuun ja fluffs ylös kuin sumea pallo, mutta ei välittömästi virtaa ulos. Tämä ominaisuudet johtaa ilmiöitä kutsutaan 'kostumista.'

Muita ominaisuuksia nesteiden ovat, että puristus on vastustanut joidenkin nesteiden kun taas toiset don 't vastustaa. Vuonna virtausdynamiikassa nesteet pidetään incompressible. Tiheys nesteiden on suurempi kuin kaasujen ja lähempänä kiintoaineiden vuoksi tiheys. Nesteet sekä kiinteät aineet ovat nimeltään 'tiiviin aineen.' Sitä kutsutaan 'neste', koska sen kyky virrata samanlainen kuin kaasuja.
Nesteet mitataan 'volyymin' yksikköä. Käytetyt yksiköt ovat kuutiometri (m.), Kuutio- decimeter tai litraa, ja kuutiosenttimetriä tai millilitran.
1dm3 = 1L = 0.001m3 tai 1cm3 = 1 ml = 0.001L = 10-6m3
Tilavuus nesteitä, muuttuvat lämpötilan ja paineen. Kun lämmitetään ne laajenevat; kun jäähdytetään ne supistumaan.

vesiliuokset
Vesi- tai vesipitoisen liuoksen on pohjimmiltaan ratkaisu, jossa vesi on liuotin. 'Aqueous' tarkoittaa 'samanlainen', 'liittyvät' tai 'liuotetaan veteen.' On olemassa kahdenlaisia ​​aineita, joka liukenee helposti veteen, jota kutsutaan 'hydrofiilisiä', ja ne, jotka eivät liukene hyvin veteen, jota kutsutaan 'hydrofobinen'. Eräs esimerkki vesiliuosta on, NaCl (aq) C tämä on natriumkloridiliuoksella vedessä. Kuten nähdään esimerkiksi, (aq) viittaa vesiliuokseen kemiallinen kaava. Se olisi ollut sulassa tilassa, NaCl olisi kirjoitettu NaCl (l).
Aineet, jotka liukenevat veteen kutsutaan 'liukoinen', ja niiden, jotka eivät kutsutaan 'liukenematon', ja muodostaa 'saostua' sen sijaan, että vesiliuosta.Vesiliuokset ovat joko vahva tai heikko elektrolyyttejä mukaan, ovatko ne sähköä tai köyhtyvät johtimia. Ne, jotka ovat hyviä johtimia on enemmän ionisaatiota liuoksessa.
Ymmärtämiseksi reaktiot kahden vesiliuoksia, laskelmat perustuvat 'pitoisuus' on liuenneen aineen 's ennen lomake ennen liuottamalla ja' polaarisuus 'ratkaisuista.

Yhteenveto: