Ero Adiabaattinen ja IsentrooppinenAdiabaattinen vs Isentrooppinen

Termi adiabaattinen on kreikkalaista alkuperää jolloin jos käännetty olisi yleensä tarkoittaa ylitsepääsemätön. Näin ollen, se on yksi tärkeimmistä prosesseista termodynamiikan, että 't, tunnettu siitä, että ei ole lämmönsiirron joko tai nesteen työstetään.

Tunnetaan myös nimellä isokaloriselta prosessin adiabaattinen prosessi pidetään myös jotain, joka kuuluu suoraan isokaloriselta itse prosessi. Termi adiabaattinen voi myös kuvata rajan, jolloin jos raja on eristetty sitten raja tulee impassable sen lämmön. Toinen kuvaus voi olla myös liekin lämpötila, jossa liekin lämpötila sanotaan olevan adiabaattinen jos ei 's mitään merkittävää lämpöhäviötä kaikkialla ympäristössä.

Adiabaattinen voi myös kuvata eräänlaisena lämmitykseen tai jäähdytykseen. Muuta yleistä kaasun paine määritteet adiabaattinen lämpötilan muutoksiin, joka on myöntämällä ettei 's ei lisäämällä tai vähentämällä mitä tahansa lämmön muodossa tai toisessa.

Adiabaattisessa lämmitys, tämä ilmiö tapahtuu nousu kaasun paineita, koska jotkut muuttujista tapahtuu sen välittömässä ympäristössä, kuten tapauksessa männän. Dieselmoottoreissa periaatetta adiabaattisen lämmityksen käytetään niin sytyttää bensiiniä. Toisaalta siellä 's myös sellainen asia kuin adiabaattinen jäähdytys jossa aine' s paine vähenee. Kuitenkin, tämä prosessi ei vaadi nesteitä.Adiabaattinen prosessit voivat olla joko palautuvia ja peruuttamaton. Koska muuttujia? Q energiaa että järjestelmä saavat kautta lämmitys, T on järjestelmän lämpötilan ja dS tarkoittaa entropia; jos se on jälkimmäinen (peruuttamaton adiabaattinen prosessi), niin? Q sanotaan olevan yhtä suuri kuin 0, mutta ei ole sama kuin TDS. Kirjallisesti ilmaisua, se näkyy? Q = 0a TTS koska TTS on suurempi kuin 0 (TDS \u0026 gt; 0). Yksi esimerkki, joka on silloin, kun kaasua annetaan laajentua sisälle tyhjiö. Päinvastoin että palautuva prosessi, kaikki muuttujat ovat yhtäläiset. Koska tällaisten muuttujien ilmaistaan? Q = 0 = Tds. Sillä tässä tapauksessa, tämä prosessi myös tunnetaan isentrooppisen yksi (joskus kutsutaan isoentropic prosessi).

Yhteenvetona:

1. Adiabaattinen prosessi on prosessi, jossa on 's mitään lämpöhäviö ja vahvistusta nesteen työstetään taas isentrooppisen prosessi on edelleen adiabaattinen prosessi (ei' t ole lämpöenergian siirto) ja on palautuva tyyppi (ei entropian muutos) .