Ero Parabola ja HyperbeliParabola vs Hyperbeli

Paraabeli ja hyperbeli ovat kaksi eri osa kartion. Voimme käsitellä niiden erot matemaattista selitystä tai käsitellä erot hyvin yksinkertaisella tavalla, joka ei ainoastaan ​​matemaatikot vaan jokainen voi ymmärtää. Tämä artikkeli yrittää selittää niiden välisen eron hyvin yksinkertaisella tavalla.
Ensinnäkin, kun kiinteä luku, joka tässä tapauksessa on kartio, on leikattu tasossa, osa, joka on saatu kutsutaan kartioleikkauksien. Kartioleikkausten voisi olla ympyröitä, ellipsejä, hyperbolas, ja parabolas riippuen kulma leikkauspiste akselin kartion ja kone. Sekä parabolas ja hyperbolas ovat avoin käyrä, joka tarkoittaa, että aseiden tai oksat käyrät edelleen äärettömyyteen; ne eivät ole suljettu käyriä kuten ympyrän tai ellipsin.

Paraabeli
Paraabeli on käyrä saadaan kun kone leikkaukset yhdensuuntainen kartion puolelle. Vuonna parabeliksi kautta kulkevalla linjalla painopiste ja kohtisuorassa directrix kutsutaan 'symmetria-akseli.' Kun paraabeli leikkaavat piste 'symmetria-akselin', se on kutsutaan 'kärki.' Kaikki parabolas on muotoiltu samalla tavoin kuin ne on leikattu tietyssä kulmassa. Se on tunnettu siitä, että epäkeskisyyden '1' Tämä on syy, miksi ne ovat kaikki sama muoto, mutta se voi olla eri kokoisia.

Paraabeli on yhtälöstä y2 = X
Kun joukko pisteitä läsnä tasossa ovat yhtä kaukana directrix tietty suora viiva, ja ovat yhtä kaukana painopiste, tietyllä joka on kiinteä, sitä kutsutaan paraabeli.
Parabolas on monia käytännön sovelluksia. Niitä käytetään suunnittelussa polku ohjuksia, ajovalojen heijastimet autojen, kaukoputket, tutka vastaanottimet, ja satelliittiantennien.

 

HyperbeliHyperbeli on käyrä saadaan kun kone leikkaukset lähes yhdensuuntainen. Hyperbolas eivät ole samanmuotoisia koska monet kulmat välillä akselin ja kone. 'Kärkipisteet' ovat pisteitä molemmille, jotka ovat lähimpänä; kun taas jana, joka yhdistää varret kutsutaan 'pääakseli.'
Parabolisen, molemmille käyrän, jota kutsutaan myös oksia, tulee rinnakkain toisiaan. Vuonna hyperbelin, kaksi haaraa tai käyrät eivät tule rinnakkain. Hyperbeli 's keskus on keskipiste pääakselin.

Hyperbeli on yhtälöstä XY = 1

Kun ero etäisyyksien joukon kohtia läsnä lentokoneeseen kaksi kiinteää pesäkkeitä tai pisteitä on positiivinen vakio, sitä kutsutaan hyperbeli.

 

Yhteenveto:
Kun joukko pisteitä läsnä tasossa ovat yhtä kaukana directrix tietty suora viiva, ja ovat yhtä kaukana painopiste, tietyllä joka on kiinteä, sitä kutsutaan paraabeli. Kun ero etäisyyksien joukon kohtia läsnä lentokoneeseen kaksi kiinteää pesäkkeitä tai pisteitä on positiivinen vakio, sitä kutsutaan hyperbeli.
Kaikki parabolas ovat samanmuotoiset ei väliä mitä kokoa; kaikki hyperbolas ovat erimuotoisia
Paraabeli on yhtälöstä y2 = X; hyperbeli on yhtälöstä XY = 1