Ero nukleotidi- ja NukleosidisetNukleotidin vs Nukleosidi-

Meidän DNA (deoksiribonukleiinihappo) on tutkittu laajasti ja tutkittu. Tämä johtuu siitä, tutkimalla meidän DNA voi tuoda kokonaan uusi maailma löytöjä ja kehityksestä elintärkeä oman edistymisen ja selviytymistä. Tämä johtuu siitä, että DNA sisältää geneettisiä koodeja, piirustuksia tai geneettistä tietoa, joka johtaa yksittäisen solun toiminto. Se on meidän DNA, joka edelleen antaa meille identiteetin, keitä me olemme, ja se on hänen DNA, joka voisi auttaa meitä tietää, mitä tapahtuu meille, molekyylitasolla.

Ennen kuin mennä ja keskustella eroja kahden, meidän täytyy ensin tietää eri termejä mukana, siten tehden selvityksiä helpompi ymmärtää ja käsitellä. Ensimmäinen ovat nukleiinihappoja. Nämä ovat suuria molekyyli ketjuja koostuu pienemmistä nukleotidin, jotka muodostavat ja kantavat geneettistä tarvittavat tiedot solujen toiminnalle ja selviytymistä. Itse asiassa lähes kaiken elollisen sisältävät nukleiinihappoja. Toinen termi on nukleoemäs tai typpipitoisen emäksen, joka on orgaanisia yhdisteitä, jotka sisältävät typpeä ja ovat osia DNA: ta tai RNA: ta (ribonukleiinihappo). Ensisijainen Nukleoemäkset sytosiiniguaniinidinukleotidisekvenssin, adeniini, tymiini, ja urasiili. Voit etsiä niitä lisätietoja.

Toinen on riboosi tai deoksiriboosi sokeria, joka on yksinkertainen sokeri, joka auttaa muodostamaan runkoihin RNA: ta tai DNA: ta. Ja lopuksi, fosfaattiryhmä on orgaaninen yhdiste, joka sisältää fosforia, joka antaa energiaa tarvittavat solujen toimintaa ja elämää. Kannattaa muistaa, että nämä ehdot ovat aiheeseen käsillä.

Älkäämme nyt mennä erot nukleotidin ja nukleosidi. Ensinnäkin, on nukleotidi. Nukleotidi on molekyyli, joka on liittynyt yhteen ketjuiksi muodostaen myös DNA: ta ja RNA: ta. Itse asiassa, nukleotidit pidetään rakennusaineita DNA: n ja RNA: ta. Se on elintärkeä rooli solujen aineenvaihduntaan ja energian tuottamiseen elintärkeitä toiminnan eri kehon prosesseja. Joukko nukleotidin muodostaa rakenteeltaan linkkiä, joka sisältää geneettistä tietoa. Ja lopuksi, se koostuu viiden hiilen sokeri, nucleobase ja fosfaattiryhmä.

Toisaalta, nukleosidi on yhdiste, joka sisältää typpipitoisen emäksen, joka on sitoutunut deoksiriboosi tai riboosi sokeria. Se tapahtuu, kun nukleiinihapot hydrolysoidaan eriteltynä. Se on itse asiassa lopputulos kun nukleotidi hajoaa. Yleensä nauttiminen nukleiinihappoa sisältävien elintarvikkeiden ansiosta maksan tuottamaan nukleosideja. Ja lopuksi, nukleosideja voidaan käyttää syövän vastaisten tai viruksia lääkkeitä.Voit lukea lisää tästä aiheesta, koska artikkeli antaa vain perustiedot.

Yhteenveto:

1. Meidän DNA on valmistettu eri osat, jotka sisältävät geneettistä informaatiota välttämättömiä solujen eloonjäämistä, toimiva, ja kasvu.

2. Nukleotidit ovat rakennuspalikoita DNA: n tai RNA: n, ja koostuu nukleoemäs, viiden hiilen sokeri, ja fosfaattiryhmän.