Ero Levät ja kasvitLevät vs Kasvit

Plant on hyvin laaja nimi, joka sisältää useita subfamilies ja phyla. Mukaan biologia, kasvit ovat edes pidetty valtakunnan (erityisesti Kingdom Plantae, joka on vastakkainen Kingdom Animalia) biologisessa taksonomisessa järjestely. Tämä asettaa kasveja päällekkäin muiden osastojen. Kääntäen, levät oli aiemmin yksi monista osa oksat, jotka kuuluvat kasvikunnan. Mutta tänään, vaikka levät ovat vielä teknisesti kasveja, luokittelu levien on niin kiistetty, että jotkut levät ryhmät siirrettiin erilliseen ryhmittymään.

Yksi tärkeimmistä eroista levien ja kasvien on, että jälkimmäinen on sidekudosta, jotka palvelevat kuljettaa ravinteita ja vettä koko kehon kasvin. Siinä tapauksessa, levien, kukin yksittäinen solu on vastuussa absorboivat omaa vettä. Tämä tekee levät nonvascular verrattuna erittäin verisuonten kasvilajien. Tässä yhteydessä levät puuttuu myös useita keskeisiä rakenteita, jotka ovat normaalisti läsnä tavallisissa kasveja kuten lehdet, juuret ja varsi. Puuttuminen näiden rakenteiden edelleen vahvistaa nonvascular luonnetta leviä. Lisäksi tämä on juuri se syy, miksi monet levät ovat nykyisin ole kuvattu kasveja. Ne on ryhmitelty omissa tunnettuja löysä ryhmiä tai phyla.

Vaikka levät voivat silti hallussaan lukuisia jos soluja, tyypillinen levät kuten vihreä levä on yksisoluinen organismi. Tämä tekee siitä yksinkertaisempaa kokonaisuus verrattuna monisoluisten kasvien organismeja ovat kloroplastit, pystyy luomaan alkioita ja joiden solut ovat selluloosa seinät. Päälle näistä ominaisuuksista ne ilmeisesti puuttuu kyky liikkumiskyky.

Mitä paikkansa kasvun, valtaosa levät yleensä viihtyvät vedenalainen vaikka voi olla joitakin tyyppejä, jotka voivat elää maalla ja jopa lumella. Levät vain käyttää mineraaleja löytyy vettä tuottaa oman ruokansa hengissä. Kasvit, päinvastoin, enimmäkseen viihtyvät maalla, koska ne käyttävät luonnollista auringonvaloa ja hiilidioksidi säilyttää joitakin sen tärkeimmistä biologisen prosesseja käynnissä.

Lisäksi lisääntymistapa tai lisääntymiselle järjestelmä itsessään on monimutkaisempi kasveissa verrattuna primitiivisempiä vastine levät.Vaikka sekä levät ja kasvit ovat fotosynteesin luonteeltaan ja luokitellaan eukaryooteissa (on hyvin erilaistuneet solut, jotka sisältävät erikoistunut rakenteita kuten ydin), kaksi vielä eroa toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:

1. Levät voivat olla joko yksisoluinen ja monisoluisten kun kasvit ovat monisoluisten eliöiden.

2. Levät tyypillisesti elävät vedenalainen kun kasvit viihtyvät maalla.