Ero Orbitals ja alatasoaSublevel
Alataso on jako periaate energiatasot. Teoriassa on olemassa ääretön määrä alatasoa, mutta vain neljä niistä on määritelty, jotka ovat 's, s, d, ja f', jossa 's' tarkoittaa 'terävä', 'p' ja 'periaatteen', 'd' for 'diffuusi' ja 'f' for 'hieno.' Nämä ovat, tunnusomainen muoto ja niitä käytetään ennustamaan ja selittää kemiallisia sidoksia, jotka atomit voivat muodostaa. Alatasoa 'p, d ja f' ovat hyvin monimutkaisia ​​muotoja, kun alataso 's' on hieman yksinkertaisempi ollessa muodoltaan pallomaisia. Alataso käytössä jokin elektroni arvioidaan elektroni 's liikemäärämomentin kvanttiluku ratkaisemalla Schrödingerin' s yhtälö, joka mahdollistaa löytää jakaumat elektronin atomi.

Periaate tasolla Sublevel

Taso 1 1s
Taso 2 2s, 2p
Taso 3 3s, 3p, 3d
Taso 4 4s, 4p, 4d, 4f

Atomissa, elektronit, kun vaimentava energia, innostua ja hypätä korkeammalle alataso. Atomi energia ei säteile emissiospektreissä ja absorboivat energiaa. Emissiospektrit emittoidaan vain, kun innoissaan elektronit ympäri atomin vapauttaa energiaa ja siten laskee alkuperäiseen alataso.

 kiertorata-
Alataso on edelleen jaettu orbitaalien. Atomi, alueen tilaa, joka on suurin todennäköisyys elektronin kutsutaan kiertoradan. Kun kyseessä on vetyatomi, 99 prosenttia ajasta elektroni löytyy ympäröivä ydin jonnekin pallomainen alue. Voidaan ajatella kiertoradalta olevan tilassa, jossa elektronit asuttavat. Kiertoradalta voi sisältää enintään kaksi elektronia. Siten 's' alataso, jossa on vain yksi orbital, voi olla vain kaksi elektronia. Samanlaisia ​​kuvioita noudatetaan muissa alatasoa samoin.Alatasoa lukumäärä orbitaalien enimmäismäärä elektroneja
1 1 (1s) 2
2 4 (2s, 2p) 8
3 9 (3s, 3p, 3d) 18
4 16 (4s, 4p, 4d, 4f) 32

Kun kyseessä on vety, silmäkuopan jota kutsutaan '1s' on sellainen, joka on käytössä vety elektronin. Tässä '1' tarkoittaa ensimmäisen tason silmäkuopan energian tasolla lähimpänä tumaan, kun taas 's' edustaa muoto kiertoradan. Tuman ympärillä 'S' kiertoradan on järjestetty pallosymmetrinen tavalla.

'2s' kiertoaika on sama kuin '1s' kiertoradalla paitsi että alue, jossa on suurin mahdollisuus löytää elektroni on kauempana tumaan ja kiertoradan toisella energiatasolla. Mitä vähemmän välisen etäisyyden elektronin ja ytimen, sitä pienempi on elektronin 's energiaa. 3S, 4s ja 5s orbitaalit vähitellen siirtyä kauempana ydin.

Yhteenveto:
Alataso on jaettu orbitaalien.