Ero Celsius ja KelvinCelsius vs Kelvin

Celsius ja Kelvin kaksi yksikköä mittaamaan lämpötilaa. Tiedemaailmassa, nämä kaksi keinoja kalibrointia ovat erittäin tärkeitä. Itse asiassa heillä erikoinen yhtäläisyyksiä, jotka voivat olla syynä sekaannusta niiden välillä. Kuitenkin niillä on myös hyvin erityispiirteitä, joita käytetään käytännön sovelluksia monilla koulutusaloilla tai teollisuudelle.

Päällimmäisenä, Celsius järjestelmä suunniteltiin Anders Celsius vuonna 1742. Vuoteen 1954 Celsius oli vain kuvata kiehuvaan (100C) ja jäädytys (0C) oleva vesi (standardiolosuhteissa ilmakehän paineessa ). Näin tapahtui, koska sen mukavuutta kalibroinnissa välineitä lämpötilan mitata kuten yhteisen lämpömittari, termoelementti, ja Boyle 's laitetta.

Mutta post 1954 Celsius on saanut uuden määritelmän mukaan lukien muuttujat vettä 's kolmoispisteessä ja käsite absoluuttista nollapistettä. Osalta absoluuttista nollapistettä, se on itse asiassa nimenomaan -273. 15C samalla kolmoispisteen on 0,01c. ironista kyllä, ensimmäinen on edelleen klassisen määritelmän Celsius opetetaan monissa oppilaitoksissa tänään.

Sen sijaan Kelvin keksi kunniaksi Sir William Thomson paroni Kelvin. Hän oli se, joka ehdotti, että pitäisi olla toinen järjestelmä, jolla on sama koko yksikön Celsius mutta eri kuvatessaan 0 määrin kuin absoluuttista nollapistettä (ei normaaleissa ilmakehän paineissa tai kun asia on näkyvissä mitään entropia C saavuttamaton lämpötila todellisuus). Tämän, Kelvin on ehdoton Lämpötilan mittayksikkö.Tämä on todennäköisesti myös syy siihen, miksi se voidaan helposti sisällyttää mihin tahansa matemaattinen yhtälö, jossa on muuttujia lämpötilan. Kun kyseessä on Celsius, sinun on ensin muuntaa sen Kelvin sen olevan sovellettavissa. Osalta muuntaminen, se 's melko helppoa, itse asiassa. Lisää vain 273. 15 omaan Celsius arvo, jos haluat muuntaa sen Kelvin (K = C + 273. 15), kun taas vähentää saman vakio annetun arvon Kelvin muuntaa sen Celsius (C = K? 273. 15).

Kelvin asteikko käyttää absoluuttista nollapistettä ja kolmoispisteen sen määritelmä minkä vuoksi ne ovat samanlaisia ​​yksikkö toimenpiteitä Celsius. Tämän se voi yksinkertaisesti todeta, että -273. 15C on yhtä suuri kuin 0 K kun 0C on yhtä kuin -273. 15 K. Jos huolellisesti tutkia niiden suhde, sinun 'll ymmärtää, että alin kohta saavutettavissa Kelvin asteikon on nolla, koska ei tule negatiivista lämpötilat että tällaista järjestelmää. Tämän, 0 Kelvin todella on nolla ja siellä ei ole kylmempi lämpötila alle että toisin Celsius.

Yhteenveto:

1. Kelvin on enemmän absoluuttinen lämpötila Mittausjärjestelmästä verrattuna Celsius mittakaavassa.
2. Koska sen ehdoton, Kelvin voidaan helposti käyttää yhdessä minkä tahansa matemaattinen, johon lämpötila.