Ero Focus ja EpicenterFocus vs Epicenter

Teknisesti esine tulee huomion keskipiste kun henkilö laittaa keskittyä siihen. Tässä näkymässä, keskellä tulee keskittyä. Ero näiden kahden, ei kuitenkaan tässä valossa alalla seismologian.
Maanjäristys 'painopiste kutsutaan myös hyposentrumi. Se on hypocenters tai pesäkkeitä, että aallot maanjäristyksen peräisin. Niitä kuvataan kolmella eri tasolla: Matala (10-100 km. Alla), Intermediate (70-300 km .), ja Deep (300 km tai syvemmälle). Nyrkkisääntönä on, että mitä lähempänä alue on keskeisellä sijalla, sitä voimakkaampi ravistamalla maa tuntuu.

Episentrumi maanjäristys, toisaalta, on piste maahan sijoittaa välittömästi painopiste. Se voidaan ilmoittaa, että liikkeen tai ravistamalla, koska ihmiset yleensä tuntevat maanjäristyksen aikana. Yksinkertaisesti sanottuna, painopiste on, jos 'oikeaa' ja todellinen maanjäristys tapahtuu. Se tapahtuu mailin päässä kuori kerroksia ja voi laukaista mannerlaattojen tai tulivuorenpurkaukset. Järistyksen, toisaalta, toimii maantieteellinen vertailukohtana määritettäessä suhteessa alueen ja todellisen sijainnin maanjäristys 's esiintyminen.

Maanjäristys alkaa keskittyä ja kulkee jopa episentrumi jossa maa ravistamalla tuntuu maksimissaan. Siten sijoittamalla järistyksen keskuksesta, Seismologit voi määrittää alkuperä maanjäristyksen ylä- ja alapuolella kuori. Seismograms hyödynnetään paikallistamiseen episentrumi läpi kolme seisminen asemia.

Tutkijat alkavat tallennuksen Viive havaitsemisen ensimmäisen P-aallon ja ensimmäisen S-aallon. Muutoin mahdollistaisi tallennukseen ajan matkan kuvaaja, joka osoittaisi läheisyys episentrumi peräisin seismisen asemalta. Kun Järistyksen on sijoitettu, asento tarkennus voidaan määrittää alla Earth 's kuori. Voidaan siis sanoa, että yksi ero hyposentrumi ja episentrumi on, miten ne sijaitsevat. Epicenters havaitaan kautta seismografien , kun taas pesäkkeitä sijaitsevat jälkeen keskuksesta on löytynyt.
Liikkeet tarkennuksen ja episentrumi myös laukaista eri tekijät. Laattatektoniikka tai tulivuorenpurkaukset aiheuttaa ravistellen painopiste. Se on, jos kivet murtaa stressiä (aikana tulivuorenpurkaukset) ja jossa levyt liikkuvat ja liikkumaan (aikana laattatektoniikasta). Maanjäristykset tapahtuvat Tarkennuksesta energia varastoidaan vapautuu yllättäen. Tällaisissa tapauksissa aallot siirtää luovutetun energian painopistettä Maan pinnalla keskeisellä sijalla.Painopiste on siis alue, jossa vapautuu energia tulee, ja keskuksesta määritellään alue, joka on suora vastaanottaja vapautuva energia. Aallot kulkevat vian, joka on repeytynyt.
Yksinkertaisemmin, 'keskuksesta' ja 'keskittyä' ovat molemmat tekijöitä alkuperästä maaliikenteen. Järistyksen kuitenkin, löytyy kuori, kun painopiste sijaitsee tavoin maan alta. Se johtuu ero paikkaan, joka Seismologit helpompi ensin paikantaa Järistyksen, jotta ne voidaan havaita painopiste. Määrittelemme syyn maanjäristyksen kuitenkin Seismologit aloittaa ensin tutkimuksen painopiste.

Yhteenveto:

1. maanjäristys 's epicenter ja painopiste ovat molemmat tekijöitä alkuperästä maaliikenteen.
2. epicenters sijaitsevat maan pinnalla, kun painopiste on alle kuori ja sijaitsee aivan alapuolella keskuksesta.
3. paikallistamiseen alkuperä maanjäristyksen, Seismologit ensin paikallistaa keskuksesta.