Ero Orgaaninen ja epäorgaaninen kemiaOrganic vs epäorgaaninen kemia

Orgaaniset ja epäorgaaninen kemia ovat alatieteiden sisällä kemiaa. Orgaanisessa kemiassa, tieteellinen tutkimus on keskittynyt kohti hiilen yhdisteet ja muut hiilipohjaiset yhdisteet kuten hiilivedyt ja niiden johdannaiset. Epäorgaaninen kemia on huolissaan tieteellisessä tutkimuksessa kaikkien kemiallisten yhdisteiden paitsi hiiliryhmän. Joten leikata Lyhyesti sanottuna, orgaaninen kemia käsittelee hiilen taas epäorgaanisen kemian käsittelee muun kemiallisten yhdisteiden paitsi hiiltä.

Kun sanomme tieteellinen tutkimus orgaanisen tai epäorgaanisen kemian, tähän sisältyy tutkimus koostumuksen, rakenne, ominaisuudet, valmistelu ja tutkimus reaktioita. Joten ajatella tulla kemisti, henkilön on oltava asiantuntija kaikissa mainitun prosesseja.

Orgaanisen kemian käsitellään valokemia, stereokemia, hydraus, isomerointi, polymerointi, ja käyminen. Epäorgaaninen kemia, toisaalta, kattaa laajan valikoiman aiheita. Esimerkkejä näistä ovat: sähkökemia, kristallografia, atomin rakenne, koordinointi yhdisteitä, keramiikkaa, kemiallinen sidos, ja happo-emäs reaktioita. Se on aina sanonut, että orgaanisen ja epäorgaanisen kemian aina päällekkäin.

Orgaaninen kemia on sanottu olevan tärkeä subdiscipline kemian. Tämä johtuu siitä, että ne puuttua elämän ja kemiallisia reaktioita, jotka liittyvät siihen. He myös puuttua suuri tuotteita, jotka voidaan siitä valmistettujen, kuten parantaminen puhdistus tuotteita. Epäorgaaninen kemia on myös tärkeä subdiscipline. Mukaan huoneenlämpöön Sanderson, epäorgaaninen kemia on tärkeä, koska se 'on ainoa kurinalaisuutta kemia, joka tutkii erityisesti eroja kaikkien erilaisia ​​atomeja. Esimerkki epäorgaanisen kemian, joissa sitä voidaan soveltaa on käyttämällä Medicinal epäorgaanisen kemian jossa tutkitaan merkittävää ja ei-merkittäviä tekijöitä, joita voidaan käyttää hoitoon ja sairauksien diagnosointiin.

Tulla epäorgaanista tai orgaanista kemisti vaatii poikamies 'tutkinto kemiassa pääaineena orgaanisen tai epäorgaanisen kemian. Sitten he voivat edelleen ottaa Master' s tutkinto tai tohtorin tutkinto heitä lisätä heidän tietojaan. He voivat myös opettaa akatemiassa tai työskentelevät laboratorioissa. Kemisti voi ansaita niin paljon kuin $ 30,000 USD jopa $ 130,000 USD tehtävästä riippuen ja asiantuntemusta vuodesta 2009. Se on vaikea aste, vaikka mukana kärsivällisyyttä, analyyttinen ja kriittisen ajattelun.Yhteenveto:

1. Orgaaninen kemia käsittelee hiilen ja sen johdannaiset, kun taas epäorgaaninen kemia käsittelee loput elementit paitsi hiiltä.

2. Orgaaninen kemia käsitellään valokemia, stereokemia, hydraus jne taas epäorgaaninen kemia käsitellään sähkökemian, kristallografialla atomirakenteita, ja paljon muuta.

3. Molemmat alatieteiden usein päällekkäisiä.