Ero ja kiihtyvyysSpeed ​​vs Kiihtyvyys

Nopeus ja kiihtyvyys ovat täysin eri käsitteitä. Jokainen liikkuva esine liittyy liikettä, joka mitataan nopeuden kannalta. Kun kohde alkaa liikkua, sen nopeus on nolla alussa, ja se kasvaa ajan takia kiihtyvyys. Jos kehon saavuttaa vakionopeudella, niin kiihtyvyys lakkaa.

Nopeus

Nopeus määritellään muutosnopeus aseman elin. Näin ollen voidaan ymmärtää kulkema elimistössä aikayksikössä. Joten nopeus voidaan ilmaista seuraavasti:

Nopeus = Etäisyys / aika

Jos 'd' on kulkema elin ajassa 't', niin sen nopeus 's' on:

s = d / t

Jos etäisyys mitataan metreinä ja aika sekunneissa, niin laite on nopeus on metriä sekunnissa.

Nopeus on skalaari suure, koska se on vain suuruusluokkaa eikä mitään selkeää suuntaa. Liittyvä nopeus on toinen termi nopeuden.

Kuten jo mainittiin, nopeus ei ole erityistä suuntaa ja niin se on skalaari määrä. Jos nopeus on tiettyyn suuntaan, niin se kutsutaan kuin nopeus. Täten nopeus on suuruusluokkaa sekä suuntaan.Jos auto liikkuu ympyrää, sillä on nopeus, mutta sen nopeus on nolla, koska ei ole suunnanmuutosta.

kiihtyvyys

Kiihtyvyys määritellään muutosnopeus nopeuden. Joten kiihtyvyys on nopeuden muutos aikayksikössä. Jos runko on yhtenäinen nopeus, sen kiihtyvyys on nolla. Jotta elin on kiihtyvyys, on oltava muutos sen nopeuden. Siten:

Kiihtyvyys = Velocity / Time

Jos 'v' on nopeus kehon ja 't' on aika, jonka kehon saavuttaa nopeuden 'v', niin sen kiihdytys 'a' voidaan ymmärtää seuraavasti:

A = v / t

Jos laite nopeuden on metriä sekunnissa ja aika on sekunneissa, niin laite kiihtyvyyden on metriä sekunnissa potenssiin.

Ottaen esimerkkinä auton, jos se liikkuu ympyrää, muutos nopeuden ei ole olemassa, vaan liikkeen suunnan muuttuu ja niin kiihtyvyys on siellä.
Yhteenveto:

Nopeus on etäisyys katettu aikayksikössä, kun kiihtyvyys on muutosnopeus nopeuden.
Yksikkö nopeus metrijärjestelmän on metriä sekunnissa (m / s), kun taas kiihtyvyys on metriä sekunnissa potenssiin (m / s2).
Nopeus on skalaari määrä, kun kiihtyvyys on vektorisuure.