Ero PBS ja HBSSPBS vs HBSS

'PBS' on lyhenne sanoista fosfaattipuskuroitua suolaliuosta samalla HBSS on lyhenne Hank 's tasapainotettu suolaliuos. Nämä kaksi ovat muotoja suolaliuosta, johon on lisätty ainesosia tai kemikaaleja saavuttaakseen tavoitteensa.

Sekä PBS ja HBSS käytetään solubiologian, enimmäkseen molekyylibiologian ja biokemian kokeiluja ja yleistä biologista tutkimusta. Aikana biologisen kokeen, molemmat liuokset sijoitetaan petrimaljaan, jossa on solussa tai kudoksessa. Ratkaisu pitää solussa tai kudoksessa tutkia tai käytettäväksi toiminnan aikana.

Fosfaattipuskuroitu suolaliuos, kuten nimikin kertoo, on puskuri. Se pyrkii säilyttämään pH on neutraali, jotta ei tuhota solu tai kudosnäyte ja ylläpitää osmolaarisuus soluihin. Se on myös ei-toksisia soluille.

Koska puskuriliuosta, se on seos, jossa on 'heikompi' emäksen tai hapon kanssa vastaavan konjugaatin hapon tai emäksen kanssa. Buffer ratkaisut ovat yleensä liuoksia, joita lisätään toiseen liuokseen varten ylläpitämiseksi tietyn tason pH. Sen lisäksi suorittaa puskurina, niitä käytetään myös laimentamiseen aineet ja huuhtele säiliöt, jotka käytetään pitämään solujen tehokkaan puhtaanapito.

Tärkeimmät ainesosat fosfaattipuskuroitua ratkaisut ovat: vesi, natrium- kloridi, ja natriumfosfaattia. Joissakin reseptit, on lisätty kaliumkloridia ja kaliumfosfaatti.Samaan aikaan, Hank 's tasapainotettu suolaliuos on myös isotonisen liuoksen, joka toimii säilyisi pH: n ja näytteen' s osmoottisen paineen. Se tarjoaa näytteen solun tai kudoksen kanssa riittävä määrä suolaa ioneja, joka tasapainottaa veden määrä solun sisällä. Tämä johtaa säilyttäen näytteessä sen luonnollisessa tilassa ja rakenne. Tarjotaan väärä suolan määrä ioneja liuoksessa voi johtaa solun kutistuminen tai murtumisesta.

Toisaalta, Hank 's tasapainotettu suolaliuos' tärkeimmät osat ovat: natrium, kalium, kalsium, magnesium ja kloridi. On lajikkeiden ainesosia, jotka voivat koostua kaliumkloridi, dinatriumvetyfosfaatti, kaliumdivetyfosfaatti, natrium- formaatti, kalsiumkloridi, magnesiumkloridi, ja natriumkloridia. Toinen ainesosa on glukoosi. Lisäaineosia voivat olla hydratoitu magnesiumsulfaatilla (MgSO 4 * 7H20) ja natriumbikarbonaattia (NaHCO 3).

Koska on olemassa joitakin riskejä valmistettaessa Hank 's tasapainotettu suolaliuos, monet haluavat ratkaisu ostaa mieluummin kuin tehty. Reseptejä näiden ratkaisujen vaihtelevat ainesosan tai pitoisuuden toiseen. Se riippuu pitkälti käyttäjän tai yritys, joka tekee ratkaisusta . Molemmat ratkaisut voi ostaa kaupallisesti tai voidaan sekoittaa tai keksiä sisällä laboratoriossa. Suurimman osan ajasta, PBS on nestemäisessä muodossa, kun taas HBSS voi olla nestemäisessä tai jauhemaisessa muodossa.

Yhteenveto:

PBS ja HBSS ovat muotoja suolaliuoksia lisätty ainesosia tarkoituksiin ja toiminnan solubiologian.
Sekä PBS (fosfaattipuskuroitu liuos) ja HBSS (Hank 's tasapainotettu suolaliuos) ovat isotonisia liuoksia. Heidän suolapitoisuus kaikuja suolapitoisuus ihmiskehon mikä tekee näytteen solussa tai kudoksessa stabiili kokeen aikana. Lisäksi sekä auttaa säilyttämään neutraalin pH ja osmoottinen paine näytteen. Koska isotonisen liuoksen, sekä PBS ja HBSS ylläpitää veden virtausta ja sen ulkopuolella saman solun tai kudoksen.
PBS on puskuroitu liuos, kun HBSS on tasapainotettu suolaliuos. Molemmilla on eri ainesosat ja muotoja. PBS löytyy useimmiten nestemäisessä muodossa, kun taas HBSS voi olla jauheena tai nestemäisessä muodossa.
Reseptit Molempien ratkaisujen vaihtelevat valmistaja tai saatavista kemikaaleista.