Ero Kinemaattinen ja dynaaminen viskositeettiKinemaattinen vs Dynaaminen viskositeetti

Kaikenlaisia ​​nesteen hallussaan erilaisia ​​määriä vastusten vastaan ​​muodonmuutoksia. Mitta, joka vastus on nimeltään viskositeetti. Viskositeetti ilmaisee nesteen 'vastustuskykyä vastaan ​​joko vetojännityksen tai leikkausjännitys.

Vuonna yleisiä termejä, viskositeetti on ohuus tai paksuus nesteen. Hyvä esimerkki tästä on ero viskositeetit vettä ja hunajaa. Vesi pidetään 'ohut', siten, viskositeetti on pienempi. Toisaalta, hunaja on huomattavasti 'paksu', ja se on neste, jolla on korkeampi viskositeetti.

Viskositeetti voidaan myös pitää kitkan mitta nesteitä, koska se kuvaa myös sisäinen vastus nesteen virtausta. On kaksi tapaa ilmoittaa tai mitata nesteen 's viskositeetti. Se voi joko ilmaistaan ​​dynaaminen viskositeetti, tai kinemaattinen viskositeetti. Monet ovat hämmentyneitä näiden kahden viskositeetin ilmaisun, ja jotkut jopa pitävät niitä yksi ja sama. todellisuudessa ne ovat kaksi selvästi erilaista ilmaisuja.

Dynaaminen viskositeetti, joka on myös nimitystä absoluuttisen viskositeetin, tai vain viskositeetti, on määrällinen ilmaus nesteen 's virtausvastus (leikkaus). Fluid dynamicists, kemian insinöörien ja Mechanical Engineers yleisesti pitää käyttää kreikkalaista kirjainta MU ( ?) symbolina tarkoittamaan dynaaminen viskositeetti. kemistit ja fyysikot, toisaalta, yleensä käytä 'n' symbolina.

Sen SI-yksikkö on pascal sekunnin (Pa.s) tai nissa ^ -2. s. Sillä CGS, dynaaminen viskositeetti on yksikkö nimeltä 'poise', joka on otettu nimeä Jean Louis Marie Poiseuille. Kuitenkin yleisin lauseke on sentipoisia (cP), joka on pääasiassa käytetty ASTM standardit.

Kinemaattinen viskositeetti, toisaalta, on suhde viskoosin voiman hitausvoima. Hitausvoima on ominaista nesteen tiheys (p). Kinemaattinen viskositeetti symboloi kreikkalainen kirjain nu (v).

Kinemaattinen viskositeetti on matemaattisesti määritellään seuraavasti:

v =? / pSillä SI, se ilmaistaan ​​m ^ 2 / s. Kinemaattinen viskositeetti on myös ilmaistu Stokes (St) tai senttistokia (ctsk tai cSt), sillä cgs yksikköä. Se on nimetty George Gabriel Stokes. On huomattava, että veden (H2O) 20 astetta on noin 1 cSt.

Kinemaattinen viskositeetti on joskus kutsutaan diffuusion vauhtia, johtuen siitä, että se on saman yksikön verrattuna diffundoituvuus massan ja diffuusion lämpöä. Sen vuoksi sitä käytetään dimensioton määrä, joka vertaa suhde diffusiteettien.

Yhteenveto:

1. Dynaaminen viskositeetti on määrällinen ilmaisu nesteen 's virtausvastus, kun kinemaattinen viskositeetti on suhde nesteen' s viskoosi voimaa hitausvoima.

2. Dynaaminen viskositeetti symboloi joko '?' Tai 'n', kun kinemaattinen matemaattisesti symboloivat 'v'.

3. Kun cgs-järjestelmän, dynaaminen viskositeetti on yksikkö nimeltä 'poise', joka on otettu nimeä Jean Louis Marie Poiseuille, kun kinemaattinen ilmaistaan ​​'Stokes' (St) tai senttistokia (ctsk tai cSt) , jotka on nimetty George Gabriel Stokes.