Ero säilyttäminen ja suojeluConservation vs Preservation

Sanat suojelu ja säilyttäminen saattaa vaikuttaa tarkoittavat samaa asiaa, mutta todella eri jollain tapaa. Nämä ovat termejä käytetään yleisesti ihmisiä, jotka yrittävät suojella ympäristöä, ja sekoitetaan usein toisiinsa. Vaikka molemmat ryhmät ovat samanlaisia ​​kehyksiä, työkaluja ja menetelmiä, suojelu ja säilyttäminen eroavat main ideologiat.

Conservation on kestävä luonnonvarojen käyttöä. Luonnonvaroja kuuluvat villieläinten, ilma, vesi ja mitä saamme maasta. Jotkut luonnonvaroja ovat uusiutuvia, kun taas toiset ovat valitettavasti ole. Joitakin esimerkkejä uusiutuvien luonnonvarojen ovat vesi, puu ja auringonvaloa. Conservation uusiutuvien luonnonvarojen tarkoittaa kulutus näiden nopeudella hitaammin kuin niiden korvausaste. Non-uusiutuvia luonnonvaroja, kuten fossiilisista polttoaineista voi säästää ylläpitämällä riittävää määrää voidaan hyödyntää tulevien sukupolvien. Painopiste luonnonvarojen säilyttäminen on tarpeista ja ihmisten etuja. Nämä tarpeet saattavat kuulua biologinen, kulttuuri-, virkistys- ja taloudellisia tarpeita.

Säilyttäminen, toisaalta, ylläpitämistä nykytila ​​jotain. Luonnonvarojen säästäminen on lähinnä resursseja, joita ei ole koskettanut ihmisiin. Suurin huolenaihe säilyttäminen joitakin resursseja on, että ihmiskunta on liian käyttää näitä resursseja asuntojen, maatalouden, teollisuuden, matkailun ja muita ihmisen kehitystä ja vahingoittanut luonnon kauneutta.

Filosofia säilyttäminen luonnonvarojen on, että niiden käyttö on välttämätöntä ihmisen kehityksen kannalta kuitenkin luonnonsuojelijat korostaa, että muutosten ei pitäisi olla epätaloudellista tai johtaa ympäristön pilaantumiseen. Conservation pyritään vähentämään 'kulumisesta' maapallolla. Säilyttäminen, toisaalta, tavoitteena on pitää resurssien koskematon tilassa. Luonnonsuojelijat yrittää niin paljon kuin mahdollista hallita resursseja, jotta se runsaammin ja antaa ihmisten hyötyä siitä. Preservationists haluavat pitää asiat niin kuin ne ovat, siinä uskossa, että kaikki ja kaikilla on oikeus elää, jolloin puut, esimerkiksi kasvaa ilman kosketti ihmisten.Usein säilyttäminen tehdään ympäristöissä, jotka olivat jo vaurioitunut. Conservation tehdään estämään vahingon tai tuhoutumisen ennen kuin se aiheuttaa enemmän vakavia ongelmia. Suurimman osan ajasta, arkistointia laitosten ryhmä säilyttäminen ja säilyttäminen yhdessä. Tämä johtuu pääasiassa siitä monet luonnonsuojelijat myös näytellä preservationist ja päinvastoin. Lisäksi, useimmat ideoita ja menetelmiä näiden kahden ovat samankaltaisia. Jotta se olisi erillinen ja selkeä, ero säilyttämisen ja säilyttäminen on, että entinen pyritään vahinkojen korjaamiseen, kun taas jälkimmäinen pyritään estämään se ensimmäinen paikka.

Conservation edistää resurssien järkevän käytön ja sallii niiden käytön tavalla, joka takaa niiden jatkuvan saatavuuden. Säilyttäminen, toisaalta, eikä käyttämään resursseja, jotta voidaan pitää nykyisen tilan. Toisin sanoen, säilyttäminen ei salli käyttö joidenkin luonnonvarojen.
Yhteenveto:

1. säilyttäminen ja säilyttäminen ovat samanlaisia ​​kehyksiä, työkaluja ja menetelmiä.
2. Conservation on suunnattu enemmän kohti vahinkojen korjaamiseen. Luonnonsuojelijat uskovat, että luonnonvaroja on käytettävä kestävällä tavalla, joka mahdollistaa niiden käytön tuleville sukupolville.