Ero maanjäristys ja AftershockMaanjäristys vs Aftershock

Maanjäristykset ja jälkijäristykset ovat vapina, jotka johtua vapauttaa energiaa maankuoren. On koko tieteenala omistettu maanjäristyksiä. Ne ovat erisuuruiset ja hyvin erityyppisiä. Tärkeintä, että erottaa maanjäristys peräisin aftershock on suuruus järistys johtuvat samasta keskuksesta.

Maanjäristys
Maanjäristykset kutsutaan yleisesti 'järistyksiä' tai 'vapina' ja tapahtua, koska seismisten aaltojen johtuvat maankuori äkillisesti vapauttaa energiaa. Maanjäristykset ilmenevät maalla kuin merellä. Kun järistys ilmenee maalla, pinnan tärisee ja maa on siirtynyt. Joskus, johtuen ravistelu, rakennukset, puut ja muut ihmisen ja luonnon asiat ovat vaurioituneet kohti suuruutta ravistamalla. Se aiheuttaa myös vulkaanista toimintaa ja maanvyörymät joskus. Kun järistykset ilmenevät offshore, joskus merenpohjaan joutuneiden ja voi aiheuttaa tsunamin.

Maanjäristykset voi johtua luonnon tai ihmisen syistä. Jokainen seisminen toiminta katsotaan maanjäristys kun se synnyttää seismisiä aaltoja. Maanjäristykset johtuvat 'geologisten vika repeämät' näin paljon toimintaa voi johtaa maanjäristys kuten maanvyörymiä, vulkaanista toimintaa, ja inhimillisistä syistä kuin minun räjäytykset ja ydinkokeista. Se on noidankehä. Maanjäristykset voi johtaa luonnononnettomuuksien vulkaanista toimintaa ja maanvyörymät, ja nämä toimet voivat johtaa maanjäristyksiä.

Murtopistettä maanjäristyksen kutsutaan hyposentrumi tai keskittyä, ja piste yläpuolella hyposentrumi maanpinnasta kutsutaan keskuksesta. Maanjäristykset mitataan seismometers. Taajuus maanjäristysten, niiden kokoa, ja suuruus kutsutaan seismistä toimintaa. Richterin asteikolla mitataan maanjäristysten alle voimakkuudeltaan 5, ja maailmanlaajuisesti suuruus on suurempi kuin 5 mitataan momenttimagnitudi. Tärkeimmät iskuja tapahtuu täydellinen vika repeämä alue vika tasossa tai pitkin vikoja, jotka ovat alueella tärkeimmistä shokki.Aftershocks
Ensimmäinen seisminen aalto syntyy keskuksesta, joka on korkein suuruus on pidettävä tärkeimpänä sokki, ja häiriöihin, jotka tapahtuvat tärkeimmät shokki, jotka ovat alhaisemmat suuruusluokkaa kutsutaan jälkijäristyksiä. Tärkeimmät sokki ja jälkijäristykset ovat aina samalla alueella, mutta niiden suuruudet ovat erilaisia. Jos aftershock on suurempi voimakkuus kuin alkuperäinen shokki, sitten aftershock kutsutaan tärkein sokki, ja tärkein iskun uudelleen niin foreshock.

Jälkijäristykset esiintyy kuori Maan sopeutuu joutuneiden tasoon. Jälkijäristyksiä tapahtuu pois vian taso, matkan, joka on yhtä suuri kuin pituus repeämä.

Yhteenveto:

1. Tärkein shokki maanjäristys on korkeampi suuruusluokkaa kuin jälkijäristyksen.
2. maanjäristys ja sen tärkein sokki esiintyy yleensä täydellinen vika repeämä alue vika tasossa tai pitkin vikoja, jotka ovat alueella tärkeimmistä shokki taas aftershock tapahtuu poispäin vika kone matkan, joka on yhtä pitkä on repeämä.