Ero Momentum ja inertiaMomentum vs Inertia

Sekä vauhtia ja inertia ovat peruskomponentteja fysiikan.

Momentum on osa klassisen mekaniikan joka viittaa tuotteen massan ja nopeuden tietyn kohteen. Inertia, toisaalta, on osa klassisen fysiikan joka viittaa vastus mitään fyysisiä esineitä muuttaa onko liikkeessä tai levossa. Momentum voi pikemminkin verrata nopeus, koska sillä on suunta ja suuruus. Samaan aikaan, inertia on enemmän hakemisesta vastustuskyky tietylle liikettä, jossa painoa voitaisiin sisällyttää tekijänä, joka voisi antaa resistenssin. Mitä periaatteen muotoiltu Isaac Newton, inertia olisi ensimmäinen laki liikkeen, kun vauhti on alle toinen laki liikkeen.

Momentum otetaan huomioon painoa ja kohteen nopeus. Jos annetaan kiinteä määrä voimaa ja nopeutta, ei ole mitään keinoa, että vauhtia kohde voidaan pysäyttää, jos se on myös pysäyttää yhtä voima toisessa päässä. Tässä on inertia tulee pelata. Inertia pureutuu paremmin vastus soveltama tietyn kohteen taas vauhtia pureutuu paremmin jatkuvuus liikkeen suhteen massaa ja nopeutta. Yksi vastusten että inertia huomioi olisi painovoima. Hitaus tietyssä objekti on paino, kohdistettava voima ja kestävyys on painovoima. Koska voima kohdistetaan esineen, sano pallo, se on todennäköisesti mennä alas kuin me heittää koska on painovoima. Toinen vastus että inertia pitää on kitkaa. Tiedämme hyvin, että kitka voi vaikuttaa liikkeen objektin. Esimerkiksi kuorma on ylinopeutta jatkuvassa liikkeen 100 mph. Tämä kuorma-auto vasta hidastunut ellei kitkaa soveltaa sitä mikä olisi jarrut ja tietenkin maastossa.

Vauhtia on olemassa sellainen asia kuin säilyttäminen vauhtia. Tämä tarkoittaa, että massa ja nopeus liikkuvan kohteen on muuttumaton, ellei ole voima pysäyttää se. Toisaalta, inertiassa luottaa esineen paino, kun se on levossa. Jos se on liikkeessä, se harkitsisi vastukset edellä mainitut.

YHTEENVETO:1. Momentum on osa klassisen mekaniikan kun inertia on klassisen fysiikan.

2. Momentum liittyy liikkumisen inertia liittyy vastustuskykyä liikkeen.

3. Momentum otetaan huomioon painoa ja nopeuden kun inertia pitää painovoima ja kitka.