Ero Amyloosi ja AmylopektiiniäAmyloosi vs Amylopektiini

Amyloosi ja amylopektiini ovat molemmat osat tärkkelystä. ? Amyloosi on polysakkaridi, joka koostuu D-glukoosista ja säveltää noin 20-30 prosenttia koko rakenteen tärkkelystä. ? Amylopektiini säveltää ylijäävä prosenttiosuus ja on myös polysakkaridi. ? Yksi merkittävä ero näiden kahden välillä on, että amyloosi komponentit eivät liukene veteen kun taas amylopektiini ovat. ? Tämä tarkoittaa sitä, että amyloosipitoisuus ei voi liueta helposti veteen toisin kuin sen vastine, joka vaikeuttaa imeytyä elimistöön ja sisäisten järjestelmien. ? Kun se tulee niiden rakenne ja yhteydet, amyloosi ei ole kytketty millään haarautuminen ja vain nämä Alpha 1 ja 4 joukkovelkakirjoja. ? Amylopektiini, toisaalta, on kytketty haaroitetaan ja käyttää myös samaa Alpha 1 ja 4 joukkovelkakirjoja.

Linkitetään Amyloosi otetaan usein kolmessa muodossa. ? Ensinnäkin, se voi näkyä tässä sekainen amorfinen rakenne, tai se voi olla kahdessa hyvin eri kierteiset muodot. ? Komponentti on myös tämä lineaarinen rakenne, joka tarjoaa kierto phi ja psi kulmat, jotka sitovat glukoosi rengas yksi osa rakennetta. ? Amylopektiini, välin on tämä ei-satunnainen haarautuminen, joka määräytyy entsyymit noin 30 glukoosin jäämiä. ? Tärkkelys osa Amylopektiini on myös enemmän niin sanottuja ??? ulomman ??? un-haarautuneet ketjut, jotka ovat nimeltään A-ketjut, kun taas sisempi ketjuja kutsutaan B-ketjut.

Toiminto amyloosin on tuottaa energiaa kasveja. ? Tämä johtuu siitä, että ne ovat helposti hajotettua verrattuna amolypectin. ? Näin ollen, koska sen lineaarinen rakenne ja koostumus, se vie vähemmän tilaa verrattuna amolypectin komponentti. ? Luomisessa elintarvikkeiden, sitä käytetään useammin kuin emulsiostabilaattorin ja keinona paksuuntua tekijöille teollisuus- ja elintarvikkeiden teollisuus. ? Kuitenkin, jos haluat poistaa läsnäolo liikaa vettä ruokaa, amolypectin toimii paremmin kuin se saa imeä vettä paremmin. ? Tässä asennossa, voi usein nähdä sen vaikutus, kun kastike tai nestemäistä ruokaa aine keitetyt ja jäähtyy. ? Usein jos amyloosi käytetään, näet vesi erottaa itsensä irtotavaraa.Jos käytät tärkkelystä komponentit kokeilu ja testaus, amyloosi toimii sopiva sisälle kierukka rakenteita 'jodi joka absorboi tiettyjä valon aallonpituuksia.? Tämä tekee komponentti toimia merkkiaineena.? Amylopektiiniä, toisaalta, on vähemmän käytetään laboratoriossa, koska se on helppo jakautuminen pienempiin komponentteihin.

Yhteenveto
1. Amyloosi on un-haarautuneet rakenneosa tärkkelys taas amylopektiini on haaroittunut komponentti.
2. Amyloosi on enemmän käytetään ruoanlaitossa, koska se on helppo erottaminen vedestä, kun amylopektiiniä taipumus imeä vettä enemmän.
3. Amyloosi on liukenematon komponentti tärkkelyksen kun amylopektiinin on liukenevan komponentin.