Ero Kostea ja Adiabaattinen hinnatMOIST vs DRY adiabaattinen hinnat

Raukeaa hinnat merkitsevät lämpenemistä ja jäähdytys ilmassa. Kostea tai tyydyttyneitä adiabaattinen raukeaa korko, ja kuiva adiabaattinen raukeaa korko ovat kahdenlaisia ​​raukeaa hinnat.

Kuiva adiabaattinen raukeaa korko on yksinkertaisesti tyydyttymättömiä. Termi kuiva merkitsee lohkojen ilman ilman vesipitoisuus. Jokaista sata metriä, on yksi celsiusaste jäähtymisen. Mitä korkeampi korkeus, sitä alhaisempi on paine. Niinpä, kun paketti on ilma nousee 200 metriä, se saa 2 celsiusasteen jäähtymisen. Ja kun se laskeutuu, normaali lämpötila että paketti ilman tullaan takaisin. Kun ilma nousee, se jäähtyy, ja kun se jäähtyy se varmasti täyttää kastepisteen. Kuiva adiabaattinen raukeaa rate todellinen lämpötila on varmasti korkeampi kuin kastepiste. Tämän, tiivistymistä voi tapahtua ja pilvien muodostetaan. Siten pilvet muodostuvat, kun on kosteutta lohkon ilman saavuttamassa kastepiste.

Tyydyttyneitä tai kostea, adiabaattinen raukeaa korko ovat pakettien ilmaa, jotka ovat jo kostea. Näin ollen, kun se syntyy, siitä tulee kylmemmäksi ja laajenee. Tämä on tyydyttynyt raukeaa nopeudella 0,5? C 100 metriä. Toisin kuin kuiva adiabaattinen raukeaa rate, tämä paketti on ilma nousee hitaasti johtuu siitä, että se sisältää jo vettä, joka tekee raskasta ja se nousee, se menettää sisäistä lämpöä. Tämä romahtaminen lämpötilan aiheuttama lasku ilmakehän paine, koska korkeus tulee suureksi. Siksi lohkolla ilman kosteissa adiabaattinen raukeaa rate laajenee se menee korkeampi. Paisumisen aikana, palstat ilman toimivat, mutta osallistumatta lämpöhäviöitä. Tämäntyyppinen raukeaa rate jäähdyttää pilviä.

Periaatteessa tyydyttyneet adiabaattinen raukeaa on pienempi kuin kuivan adiabaattinen raukeaa rate. Tämä johtuu siitä, että jäähdytyksen lohkolla ilmaa kyllästettyyn adiabaattinen raukeaa rate aikana nousevan jakautuu energian vapautuu tiivistymistä. Energia / lämpö vapautuu tyydyttyneitä adiabaattinen raukeaa rate tulevat sisäistä eikä perustu ulkolämpötilan. Kostea adiabaattinen raukeaa Syke vaihtelee lämpötiloissa. Tämä määräytyy määrän vesihöyryä, joka puristaa tai tiivistää. Annetaan jäähtyä paketti ilmaa nousee, kuiva ilma sisällä pilvien nousee ja vesihöyryn tiivistyminen on pienempi, joten tyydyttyneiden adiabaattinen raukeaa rate tässä tilanteessa on suurempi. Kun enemmän vesihöyryä tiivistyvä, kylläisellä adiabaattinen raukeaa korko tulee vähemmän. Jos kuiva adiabaattinen raukeaa korko muodostaa pilviä, kostea adiabaattinen raukeaa korko toisaalta on vastuussa ukkosta ja vastaavat.

Termi adiabaattinen viittaa muuttumaton ulkoista lämpöä. Merkitys termi merkitsee sitä, että lämpöä ei menetys tai saavuttanut. Lämpöä lohkolla ilma on stabiili eikä muutu ulkopuoliseen ympäristöön. Lapse korko viittaa muutoksen niinkin lohkolla ilma nousee ja laskee. Siksi muutos hinnat vaihtelee korkeuden eikä pelkästään edellyttää nopeuden muuttamista.

Yhteenveto:1. Lapse hinnat merkitsevät lämpenemistä ja jäähdytys ilmassa. Kostea tai tyydyttyneitä adiabaattinen raukeaa korko, ja kuiva adiabaattinen raukeaa korko ovat kahdenlaisia ​​raukeaa hinnat.

2. Termi adiabaattinen viittaa muuttumaton ulkoista lämpöä. Merkitys termi merkitsee sitä, että lämpöä ei menetys tai saavuttanut. Lämpöä lohkolla ilma on stabiili eikä muutu ulkopuoliseen ympäristöön.

3. kuiva adiabaattinen raukeaa korko on yksinkertaisesti tyydyttymättömiä. Jokaista sata metriä, on yksi celsiusaste jäähtymisen. Mitä korkeampi korkeus, sitä alhaisempi on paine. . Ja kun se laskeutuu, normaali lämpötila että paketti ilman tullaan takaisin. Kun ilma nousee, se jäähtyy, ja kun se jäähtyy se varmasti täyttää kastepisteen. Kuiva adiabaattinen raukeaa rate todellinen lämpötila on varmasti korkeampi kuin kastepiste.

4. Siten pilvet muodostuvat, kun on kosteutta lohkon ilman saavuttamassa kastepiste.

5. Tyydyttyneet tai kostea, adiabaattinen raukeaa korko ovat pakettien ilmaa, jotka ovat jo kostea. Näin ollen, kun se syntyy, siitä tulee kylmemmäksi ja laajenee. Tämä on tyydyttynyt raukeaa nopeudella 0,5? C 100 metriä. Toisin kuin kuiva adiabaattinen raukeaa rate, tämä paketti on ilma nousee hitaasti johtuu siitä, että se sisältää jo vettä, joka tekee raskasta ja se nousee, se menettää sisäistä lämpöä.