Ero Kääpiöplaneetta ja PlanetKääpiö Planet vs planeetta

On todettu, että ei tule koskaan olemaan määritelmä termille 'planeetta', joka on kaikkien hyväksyttävissä tiedemiehet, mutta tämä artikkeli antaa joitakin tietoja eroista planeetat ja planetoidit. Ei todella tiedetä miten se on muodostunut, mutta ne ovat aina lähde keskustelun ja spekulointia.

Määritelmät

Planeetan määritellään kivinen tai kaasumaisia, pallomainen, taivaankappale, joka kiertää aurinkoa, mutta ei lähetä omaa valoa. Planeetta on myös pidettävä taivaankappale, joka on riittävä massa, joten se on oma painovoima, joka voittaa taipumaton runko voimia, ja muodostetaan hydrostaattinen tasapaino, tai pyöreä, muoto. Se ei ole tähti eikä satelliitin toisen planeetan.

Kääpiö planeetta on myös pallomainen elin kiertävät aurinkoa; kuitenkin olla planetoidiksi, sen on oltava pienempi kuin 3031 mailia halkaisijaltaan, mutta raskas tarpeeksi muistuttavat planeetalle. Lisäksi planetoidiksi ei ole tarpeeksi suuri olla erillistä kiertoradan, eikä se kiertävät toisen objektin, kuten kuu.

Originointi termit

Tieto planeetat oli yleistä muinaisten, ja tiedetään eniten sivilisaatioiden; Kuitenkin termi 'planeetta' juontaa juurensa antiikin kreikkalaiset. Näinä aikoina, muinaiset kreikkalaiset uskoivat Maan oli maailmankaikkeuden keskus, ja kaikki muu kiersi maan. Planeetat arveltiin olevan riittävän suuri nähtäväksi paljaalla silmällä. Entisaikaan planeettoja nähtiin jumalallinen lähettiläs jumalten, ja heillä oli siteitä tiede, uskonto ja mytologia.

Oli muita taivaankappaleita, jotka eivät noudata määritelmää planeetta, aurinko, kuu, tai asteroidi; Siksi termi planetoidiksi, määriteltiin elokuussa 2006, jonka Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni. Planetoidit tuli yksi kolmesta luokasta planeettoja, jotka kiertävät aurinkoa.

Nimet planetoidit ja planeetatVuoden alussa Kreikan kertaa, oli viisi elimet, joilla yleensä tunnistettu planeetat kiertävät Maata, Mercury, Venus, Mars, Jupiter ja Saturnus. Kun keksintö kaukoputket, planeetat Uranus, Neptunus ja Pluto on lisätty näin varhaisessa Greek lista.

Aikana keskiajan ja renessanssin kertaa, tähtitieteilijät määrittää, että oli seitsemän planeettaa, alkuperäisen viisi, sekä auringon ja kuun. Tämä hyväksyttiin useita vuosisatoja ennen kuin tutkijat päättänyt, että maapallo ja kaikki nämä planeetat kiertävät yhteistä aurinko sijasta maapallon.

Tällä hetkellä on olemassa viisi planeettaa, jotka sopivat tähän luokkaan planetoidit, ja sisältävät Pluto, Ceres, Makemake, Haumean, ja Eris. Alueella on myös neljä suurta asteroidit, jotka myös on määritelty 19. ja 20. vuosisatojen planetoidit.

Yhteenveto:

1. planetoidiksi on pienempi kuin 3031 mailia halkaisijaltaan, kun planeetta on suurempi.

2. Nämä ovat yksi kolmesta ryhmästä planeettojen että kiertoradalla auringon ympäri.