Ero Heijastava ja linssikaukoputkiaHeijastava vs linssikaukoputkia

Kun se tulee kaukoputket, on kahdenlaisia; heijastava ja linssikaukoputkia. Ero näiden kahden välillä on siinä, miten ne manipuloida tulevan valon, jotta suurentaa kuvan. Pääkomponentti on peilikaukoputki on peili, jossa valo kimpoaa pois ja sitten keskittynyt pienemmälle alueelle. Sitä vastoin linssikaukoputki käyttää linssejä, jotka keskittyvät valon sen kulkiessa kohti toista päätä.

Linssikaukoputkia sai aikaisin maahan, koska ne olivat paljon helpompi luoda päivinä ennen nykyaikaisen tekniikan. Koska tekniikka parantaa kuitenkin rajansa alkoi näkyä. Yksi rajoitus on tarve tuottaa lasi linssit, jotka ovat ehdottoman vailla kuplia tai vieraita aineita. Se voi olla helppo tehdä pieniä linssejä, mutta vaikeus kasvaa eksponentiaalisesti, kun suurentaa. Vertailun vuoksi peilit tarvitut peilikaukoputki ovat paljon helpompi tuottaa kuin vain heijastavan pinnan on oltava aivan täydellinen. Mikä tahansa epätäydellisyys materiaalin alla pintakerros on jo merkityksetön.

Toinen keskeinen etu heijastaa teleskooppeja on kuinka suuri voit tehdä niitä. Linsseillä, maksimikoko on rajoitettu noin metrin, lähinnä siksi yllä mainitut ongelmat sekä kovassa kustannukset. Heijastava kaukoputket voidaan tehdä niin suuria kuin haluat, koska peilit voidaan myös tehdä pienempiä segmenttejä, jotka sitten koota suorittamaan yhtä suuri peili. Peilit voidaan tehdä myös suhteellisen halpa tehdä siitä mahdollista rakentaa suuria taulukot.

Heijastava kaukoputket saavuttanut suosiota, koska se tuli kallista ja vaikeaa luoda suuria, linssikaukoputkia. Suuret, linssikaukoputkia usein käyttöön vääristymiä kuvan; joko johtuen puutteista materiaalissa tai SAG painon aiheuttamaa linssin itse.Tällä hetkellä mikä ja linssikaukoputkia on oma roolinsa. Heijastaa teleskooppeja käytetään yhä enemmän tähtitieteen johtuen niiden kyvystä nähdä paljon kauemmas ja paljon selkeämpi. Toisaalta, linssikaukoputkia käytetään enemmän jokapäiväisessä kohteita, kuten kiikarit ja kameran linssin järjestelmien ansiosta niiden yksinkertainen muotoilu ja alhaisemmat rakennuskustannukset.

Yhteenveto:

1. Heijastava kaukoputket käyttää peilejä taas linssikaukoputkia käyttää linssejä.
2. linssikaukoputkia vaativat paljon puhtaampaa materiaalia kuin heijastaa teleskooppeja.
3. Heijastava kaukoputket voidaan tehdä paljon suurempi kuin linssikaukoputkia.
4. Heijastava teleskoopit eivät kärsi poikkeamia kuin linssikaukoputkia.