Ero Kosteus ja suhteellinen kosteusKosteus vs Suhteellinen kosteus

Maan 'ilmakehään koostuu kaasujen, joita pitää koossa painovoiman. Se suojaa maapallon ja kaikkien elävien olentojen siinä auringon säteilyltä. Se koostuu eri kerrosten paine, paksuus, tiheys, ja massa, joka vaihtelee. Muutokset ilmapiiri voi tuottaa vaihtelua ehdot ilmapiiri, joka voi suuresti vaikuttaa maapallon ja sen asukkaat. Yksi tekijöistä, jotka voivat aiheuttaa tällaisia ​​muutoksia ilmassa on kosteutta.

Kosteus tarkoittaa vesihöyryn määrän ilmassa tai ilmakehään. Sille on ominaista eikä kostea ilma, vaan vesipitoisuus seoksen vesihöyryn ja muiden komponenttien ilmaa. Vesihöyry nousee ilmakehässä haihtumalla. Järvien, jokien, valtamerien ja muut maa lähteistä haihtuu ilmaan, jossa se kuljetetaan eri paikkoihin. Se on ilman kosteus, joka yhdistää sen muita aineosia.

Kosteus osoittaa todennäköisyys sumu joka johtuu vesihöyryn keskeytettiin lähellä maanpintaa; sademäärä, joka johtuu vesihöyryn putoamisen alas kuin sade, lumi, rakeet tai räntää; ja kaste, jonka aiheuttaa yön yli vesihöyryn tiivistyminen on viileä pinnalle.

Kosteus voi olla absoluuttinen tai suhteellinen. Absoluuttinen kosteus on vesihöyryn määrä yksikössä määrä ilmaa, joka ilmoitetaan kilogrammoina kuutiometriä kohti. Se ei muutu lämpötilan mukaan ilman. Kun on olemassa suuri määrä vesihöyryä ilmassa, absoluuttinen kosteus on myös korkea.Suhteellinen kosteus on prosenttiosuus tai määrän suhde vesihöyryn ilma- tietyssä lämpötilassa ja määrää, että se voi olla tässä annetussa lämpötilassa. Tietty määrä vesihöyryä lämmintä ilmaa johtaa pienempään suhteellinen kosteus kuin viileä ilma.

Kun suhteellinen kosteus on korkea, haihduttamalla ihon kosteutta pienenee ja vähentää tehokkuutta hikoilu jäähdytys kehossa. Lämpöindeksin jota käytetään kesällä käytetään mittaamaan tätä vaikutusta. Sitä paitsi vaikuttaa lämpötilan lisäksi myös ilman 's kosteuspitoisuutta tai absoluuttinen kosteus ja höyrynpaine. Sitä käytetään tilanteissa, joissa paikoissa, joissa veden haihtuminen on välttämätöntä.

Yhteenveto:

1. Kosteus on vesihöyryn määrä ilmakehässä, kun suhteellinen kosteus on yksi tyyppi kosteutta.
2. Kosteus on vesipitoisuus seoksen vesihöyryn ja muiden elementtien löytyy ilmaa ja suhteellinen kosteus on prosenttiosuus vesihöyryä ilmassa tietyssä lämpötilassa.
3. Kosteus käytetään määrittämään todennäköisyys sademäärä, sumu tai kaste kun suhteellinen kosteus käytetään ilmastointi ja miten se vaikuttaa terveyteen, mukavuutta ja turvallisuutta ihmisille.