Ero DALY ja QALYDALY vs QALY

DALY ja QALY ovat mittauksia käytetään, jotta voidaan laskea aika (mitattuna elinvuosien) yksittäisen tai väestössä. Aikakäsitys, sairauksia, tauteja ja terveyteen hoidot ovat suuria ja toistuvia tekijöitä sekä mittausmenetelmät. Yhteistä näiden kahden mittauksen on, että molemmat toimivat arviointeja, ja molemmat ovat kustannuksia utiliteettianalyysi. Niillä on myös yhteinen tekniikka punnituksen kustannus per terve mittayksikköä.

'DALY' tarkoittaa 'daly-arvo', kun taas lyhenne 'QALY' tarkoittaa 'elämänlaatuun vuotta.'

DALY pohjimmiltaan mittaa terveyden menetys elämänlaatua. Toisaalta, QALY mittaa samaa elämänlaatua terveyden vahvistuksen. QALY käytetään yleensä mittaamaan laadun ja määrän hoito ja elämän harkittaessa vaihtoehtoja parannushoitoja tietyn sairauden.

Mittauksissa sekä DALY ja QALY tuottaa vain yhden numeron (joko 1 tai 0) ilmaisemaan kuolemaan tai täysin terve laajennusosassa kuvata laadun ja määrän terveyteen.

QALY kehitettiin aikaisemmin DALY. Kun 20 vuotta, DALY kehitti Harvardin yliopiston vuonna 1900. Kymmenen vuotta myöhemmin se hyväksyttiin Maailman terveysjärjestön (WHO).

QALY mittaa tautitaakan on elämän sisällyttäminen laadun ja määrän elettyä elämää. Se on arviointimenetelmää, joka tarjoaa tietoa katsoessaan, mittaus-, ja valitsemalla terveydenhuollon interventioita usein roolissa sairauksien hoidossa. Se tuottaa arviolta useita vuosia, jotka voidaan lisätä elämän, jos interventio on annettu.

Toinen kenttä, että se katsoo on taloudellinen kustannukset lääketieteellisiä toimenpiteitä.
Tekijöitä mitattaessa elämänlaatua, jotka ovat huomioon QALY ovat: kipua, liikkuvuutta, ja yleinen mieliala.QALY ilmoitetaan joko 1. 0 tai 0.0. Nimitystä '1. 0' edustaa täysin terve vuodessa, kun taas '0,0' tarkoittaa kuolemaa.

Tekijöitä QALY ovat: Time trade-off (TTO), kipujanalla (VAS), ja Standard Gamble (SG).

Sen sijaan DALY mittaa kuolleisuus ja liikkuvuutta. Tavallaan se on muokattu versio QALY. Se käsittelee vuoden menetetty heikon elämänlaadun sairauden ja vammaisuuden tai ei-tappavia Heath ongelma tai eliniän vuoksi menetettyjen ennenaikaiseen kuolemaan.

DALY paikkoja huomiota vammaisuuteen diskonttauksessa, ja ikä. DALY ilmaistaan ​​lisäämällä menetettyä elinvuotta (YLL) ja vuoden Asui Disability (YLD). Mittaus kuolemasta ilmaistaan ​​'1', kun taas '0' edustaa täysin terve.

Yhteenveto:

1. Laatu elinvuosina ja daly-arvo ovat molemmat mittaukset laskea laadun ja määrän elämän joko yksilöiden tai väestön. Molemmissa mittauksissa käytetään yhden numeron '1' tai '0' mitata ja edustaa joko täysin terve tai kuolema.
2. Kumpikin arviointi on eri kattavuus ja tulkintoja. Molemmilla on myös pätevyys ja tarkkuuden ongelmia.
3. DALY pidetään muokattu versio QALY. Lisäksi kehitettiin äskettäin ottaa 20 vuoden raukeavat keksimisen jälkeen QALY.
4. QALY mittaa taakkaa kuolemaan niin DALY mittaa kuolleisuuteen ja sairastuvuuteen. QALY keskittyy myös tärkeyttä lääketieteen intervention sairaus tai vamma. Se vertailee myös hoidon ja mahdolliset taloudelliset kustannukset kunkin hoidon. Toisaalta, DALY mittaa menettänyt vuosia elämän vamman tai ennenaikaiseen kuolemaan.