Ero Codominance ja epätäydellinen DominanceCodominance vs Puutteellinen Dominance

Learning miten fyysiset ominaisuudet kasveja ja eläimiä kehittää on yksi syy, miksi genetiikka on niin kiinnostava kohteena tutkimuksessa.

Tunnistaminen mikä erottaa codominance lisäksi epätäydellinen valta-asema voidaan tehdä helpommin, jos me murtaa se kaikki alas yksinkertainen ja helppo ymmärtää osia. Ensinnäkin, me 'll keskustella siitä, miten fyysinen ominaisuuksia, kuten punaiset hiukset, siniset silmät, tai pisamia siirtyvät vanhemmilta jälkeläisille. Usein kuulee sanottavan' se tyttö on hyvät geenit 'tai' hän sai lauluääni hyvästä geenit ' mutta useimmat meistä don 't ymmärtää prosessin takana tai miten se tapahtuu.

Geenejä sisältävät alleelit, joita kutsutaan myös DNA-sekvenssit. Ne sisältävät tietoa ominaisuuksia, jotka voidaan siirtää vanhemmilta jälkeläisten tai lapsia. On olemassa kahdenlaisia ​​alleelien sisällä geenin; hallitseva ja väistyvä. Hallitseva alleelit ovat todennäköisimmin piirteet, jotka näkyvät jälkeläisissä kun väistyvä niitä tapahtuu seuraaville sukupolville.

Tämän havainnollistamiseksi me 'll käyttää koiria. Jos täplikäs koira on astutettu tavallinen värillinen yksi, ne siirtävät geenejä, jotka sisältävät alleelit sekä paikkoja ja yksiväristä. Nyt jos hallitseva alleelin sattuu olemaan paikkoja, jälkeläiset tulevat todennäköisimmin näyttää tämä piirre C eli olla pentu täplät. Mutta koska koirat harvoin synnyttää yhden pennun, yksiväriset alleeli näkyy edelleen yhteen tai kahteen pentua, kirjavat luotuja ylivoima niitä kuitenkin. ilmiö viitataan genetiikan koska määräävä asema.

Nyt kun tiedämme kaiken aseman ja miten se vaikuttaa muodostumista ja kulkee piirteitä, voimme siirtyä sen kahteen '' epätäydellinen määräävä asema ja codominance. Alusta alkaen ne voivat olla hyvin sekavaa, koska molemmat prosessit sisältävät läsnäolon alleelien, jotka eivät ole määräävässä asemassa eikä väistyvä. Kuitenkin yhtäläisyydet pääty tähän, koska molemmat ovat erilaisia ​​tuloksia, jotka heijastuvat ulkonäön piirteitä ne kuljettavat.Sen osoittamiseksi, kuinka erilainen on muista, meidän täytyy käyttää esimerkkinä. Puutteellinen hallitseva asema on yleensä näytteillä ihmisillä ja muilla eläimillä. Kun isä on kiharat hiukset ja äidin 's on suora se voisi ilmentyä molempia alleelien hiusten joka on aaltoileva. Toisin sanoen, molemmat piirteet voivat esiintyä yksi jälkeläinen.

Codominance toisaalta on yleinen kasvilajeja. Keltainen kukka punaisia ​​lehtiä voidaan yhdistää toisen kukka samanvärisiä mutta vihreät lehdet. Sen sijaan, että yhdistämällä nämä piirteet muodostavat toinen, molemmat voivat olla yhdessä, mikä tarkoittaa, tuloksena kukka on sekä vihreä ja punainen lehtiä. Tämä vain osoittaa, että vaikka molemmat valta-asema voi esiintyä ei alleelien on hallitseva tai resessiivinen tulokset ovat hyvin erilaisia ​​keskenään.

Yhteenveto:

1. Epätäydellinen aseman ja codominance näyttää molemmissa alleeleissa joko geenejä ei väistyvä eikä hallitseva.