Ero TEM ja SEMTEM vs SEM

Sekä SEM (pyyhkäisyelektronimikroskoopilla / mikroskopia) ja TEM (transmissioelektronimikroskoopin / mikroskopia) viitataan sekä väline ja käytetty menetelmä elektronimikroskoopilla.

On olemassa erilaisia ​​yhtäläisyyksiä näiden kahden välillä. Molemmat ovat tyyppiä elektronimikroskoopilla ja antaa mahdollisuuden nähdä, opiskelusta, ja tutkimalla pieni, atomia pienemmät hiukkaset tai koostumuksilla näytteen. Sekä myös käyttää elektroneja (erityisesti elektronisuihkulla), negatiivinen varaus atomin. Myös molemmat näytteet käytössä vaaditaan, että ne 'värjättyä' tai sekoittaa erityinen tekijä, jotta voidaan tuottaa kuvia. Kuvat tuotetaan nämä instrumentit ovat erittäin suurennettu ja on korkea resoluutio.

Kuitenkin SEM ja TEM myös jakaa joitakin eroja. Käytetty menetelmä SEM perustuu hajallaan elektroneja, kun TEM perustuu lähetetään elektroneja. Hajallaan elektronit SEM luokitellaan takaisinsiroavaa tai toissijainen elektroneja. Kuitenkin, ei ole muuta luokittelu elektronien TEM.

Hajallaan elektronit SEM tuotettu kuva näytteen jälkeen mikroskoopin kerää ja laskee hajallaan elektroneja. TEM, elektronit suoraan suunnattu juuri näytteen. Elektronit, jotka kulkevat näytteen ovat osia, jotka on valaistu kuvassa.
Painopiste analyysi on myös erilainen. SEM keskittyy näyte 'pinnasta ja sen koostumuksesta. Toisaalta, TEM pyrkii mitä on sisällä tai pintaa syvemmälle. SEM osoittaa myös näyte pala palalta, kun TEM esittää näytteen kokonaisuudessaan. SEM tarjoaa myös kolmiulotteinen kuva, kun TEM toimittaa kaksiulotteinen kuva.

Mitä suurennus ja resoluutio, TEM on etu verrattuna SEM. TEM on jopa 50 miljoonaa suurennustason kun SEM vain tarjoaa 2 miljoonaan enimmäismäärä suurennus. Päätöslauselmassa TEM on 0,5 ångströmiä vaikka SEM on 0,4 nanometriä. Kuitenkin Pyyhkäisyelektronimikroskooppilla on parempi syväterävyys verrattuna TEM tuotettu kuvia.
Yksi ero on näytteen paksuus, 'värjäystä' ja valmisteet. Näyte TEM leikataan ohuempi toisin SEM näyte. Lisäksi SEM näyte 'värjättyä' elementillä joka vangitsee hajallaan elektroneja.SEM, näyte valmistetaan erikoistuneisiin alumiinin tyngät ja saatetaan kammion pohjalle instrumentin. Kuva Näytteen projisoidaan CRT tai television kaltainen näyttö.
Toisaalta, TEM vaatii näytteen valmistaa TEM verkkoon ja sijoitettu keskelle erikoistuneiden kammion mikroskoopin. Kuva tuotetaan mikroskoopin kautta fluoresoiva näytöt.

Toinen piirre SEM on se, että alue, jossa näyte asetetaan voidaan kääntää eri kulmiin.
TEM kehitettiin aikaisemmin SEM. TEM keksi Max Knoll ja Ernst Ruska vuonna 1931. Samaan aikaan, SEM perustettiin vuonna 1942. Se kehitettiin myöhemmin monimutkaisuuden vuoksi koneen 's skannauksen.

Yhteenveto:

1. Sekä SEM ja TEM kahdenlaisia ​​elektronimikroskoopilla ja ovat työkaluja tarkastella ja tutkia pieniä näytteitä. Molemmat välineet käyttävät elektroneja tai elektronisäteen. Kuvien tuotetut molemmat työkalut ovat erittäin suurennettu ja tarjoavat korkean resoluution.
2. Miten jokainen mikroskooppi toimii on hyvin erilainen kuin toinen. SEM skannaa näytteen pinnan vapauttamalla elektroneja ja tekemällä elektronit pomppia tai hajottaa iskusta. Laite kerää hajallaan elektroneja ja tuottaa kuvaa. Kuva visualisoidaan television kaltainen näyttö. Toisaalta, TEM käsittelee näytteen ohjaamalla elektronisäteen näytteen läpi. Tulos nähdään käyttäen fluoresoivaa näytöllä.