Ero Agarose- ja SepharoseAgaroosi Vs Sepharose

Agaroosi ja sepharose kahta hyvin teknisiä termejä, et 't kuulla, että usein. Nämä sanat näyttävät tulevan suoraan ulos laboratoriosta. Itse asiassa he todella! Mutta kertoa eroja kahden isn' t niin vaikea useimmat varsinkin jos tulet tietämään, mitä nämä kohteet todella ovat.

Oletko perehtynyt geeliä? Varmasti olet. Kuitenkin, puhtain agaroosi on jauheen muodossa. Se ei käytännössä liukene veteen, ellei se saatetaan kiehuvaksi. Tuloksena on kemiallinen reaktio, joka saa aikaan polymerointia. Maallikon 's aikavälillä tämä on sama kuin geeliytymistä tai sokeria polymeerit (hiukkaset) tarttuvat voimakkaasti toisiinsa muodostaen eräänlaisen yrityksen (puolikiinteä) materiaali. Näin Jello tai geelejä tehdään. Ja kiinteys Jello päätetään agaroosi sisällön kaadetaan. on selvää, että lisää agaroosi materiaalia lisätään kiehuvaan veteen kovempi geelimäistä materiaalia tulee.

Agaroosi on oikeastaan ​​eräänlainen sokeri molekyylin ketjua, joka on peräisin tavallisesta merilevät. Kopioidaan salainen ainesosa monia kaupallisia ja kulinaarinen käyttötapoja, agaroosi on valmistettu monia muunnelmia tai laadut, joita käsitellään tarkasti tehdä useimmat näistä materiaaleista melko tyyris. Sanotaan, että 500g pullo agaroosia voi maksaa jopa $ 200 asti.

Vuonna ruokakulttuurin, agaroosia käytetään tekemään monia itämaisia ​​ruokia kuten Mizuyokan Japanin ja Gulaman Filippiineillä. Kuitenkin se on kansa käytetään tieteen alalla, koska keskipitkällä ja kulttuuriin tiettyjen solujen ja bakteerien paikalla pois sairauksia kuten tapa punainen agar käytetään petrimaljoille ja myös monissa geelielektroforeesin tekniikoita. Se on niin suosittu lab prosesseissa, sillä sen huokoinen, joka tekee siitä ihanteellisen väliaine liikkuvuuden valvontaan tiettyjen mikro-organismeja.Sepharose on myös toinen polymeeri, kuten agaroosi, mutta hieman erilainen, koska se on helmillä muodossa. Koska tällaista, monet tutkijat sanovat, että sepharose on parempi polymeeri käytettynä affiniteetin työssä verrattuna agaroosi. Mutta monet tulisivat kiistää tällaisen vaatimuksen, koska molemmat sanotaan olevan toiminnallisesti vastaavia.

Sepharose on todella tavaramerkillä Amersham Biosciences (GE Healthcare) ja on laajalti käytetty kehittämiseen liittyvät innovaatiot terveydenhuollossa. Toisaalta, agaroosi on pikemminkin geneerinen termi, joka koskee seosta polysakkaridit (tunnetaan myös nimellä agar). Ulos kahden polysakkaridien seoksessa (neutraali ja ladattu niitä), jälkimmäinen poistetaan sepharose kautta ainutlaatuisen puhdistusprosessia.

1. Puhdas agaroosi on jauheen muodossa, kun taas sepharose on enemmän helmillä rakenteeltaan.
2. Agarose on yleisempi termi, joka viittaa eräänlainen polysakkaridipolymeeria kun sepharose on tuotemerkkitermin GE Healthcare.