Ero kartta ja GlobeKartta? vs Globe

Kartta ja maapallo ovat hyvin erilaisia. Vaikka kartta antaa kaksiulotteinen esitys tiettyjen alueiden maailmassa, maapallo antaa kolmiulotteinen esitys koko maailman.

Kartta on helppokäyttöinen ja kannettava, kun taas maapallo ei ole. Alueet voidaan helposti löydettävissä kartan kuin maapallo.

Kartta esittelee fyysisten ominaisuuksien tietyn alueen maan tasaiselle pinnalle. Kartat tulevat eri symboleja ja merkkejä, jotka liittyvät maantieteelliset ja fyysiset ominaisuudet. Maapallo voidaan kutsua kopioksi maa. Se on muodoltaan pyöreä ja näyttää tarkka alueilla, etäisyydet, suuntiin ja suhteellinen muoto ja koko.

Kartta antaa vääristyneen näkemyksen, koska se on tasainen. Päinvastoin, maapallo esittelee vähemmän epämuodostunut näkymä kuin se on muodoltaan pyöreä.Puhuttaessa tarkkuus, maapallo on tarkempi kuin karttaa. Kartat voi olla laajoja alueiden välisten, jotka eivät ole nähneet maapalloa, jotka antavat vain oikeaan mittaansa. Vuonna kartan, näkee, että maa kohti pohjoisnapaa näkyy suurempia kuin ne ovat. Se voidaan myös nähdä, että Etelämantereen on venytetty esitetty venytetty mantereella, kun se on todella pyöreä.

Jos henkilö etsii lisätietoja, kartta on paras, koska se sisältää paljon tietyillä alueilla. Kartta voi sisältää rajoja, rautatieväylillä, ilmasto-olosuhteet, leveysasteilla, pituusasteet ja paljon muuta. Lisäksi on olemassa myös erilaisia ​​karttoja, kuten maantieteelliset, fyysiset, sää, matkailu ja reittikartta muutamia. Globe ei ole kaikkia näitä minuutti yksityiskohtia ja ei myöskään olla useita muunnelmia.

Yhteenveto

Kartta antaa kaksiulotteinen esitys tiettyjen alueiden maailmassa, maapallo antaa kolmiulotteinen esitys koko maailman.

Kartta esittelee fyysisten ominaisuuksien tietyn alueen maan tasaiselle pinnalle.

Maapallo voidaan kutsua kopioksi maa. Se on muodoltaan pyöreä ja näyttää tarkka alueilla, etäisyydet, suuntiin ja suhteellinen muoto ja koko.

Kartta on helppokäyttöinen ja kannettava taas maapallo ei ole. On helpompi tunnistaa alueiden kartta kuin maapallo.

Puhuttaessa tarkkuus, maapallo on tarkempi kuin karttaa. Kartat voi olla laajoja alueiden välisten, joita ei nähty maapalloa.