Ero shiiojen ja sunnien AvioliittoShia vs Sunni Avioliitto

Suuri osa ei-muslimimaailman voivat pitää shiiojen ja sunnien enemmän tai vähemmän sama. Mutta nämä ovat kaksi hyvin eri lahkojen muslimien ja ei pidä sekoittaa keskenään. Jokaisella on ainutlaatuinen joukko tapojen, perinteiden ja jopa seremoniat. Tapa, että Shia ja sunnit avioliitto solmitaan vaihtelee suuresti. On hyvin vähän inter-lahkon avioliittojen takia räikeä eroja.

Shia ja sunnit avioliittojen koostuvat hyvin erilaiset häät toimintoja. Vuonna Sunni häät toiminto, on tärkeää olla kaksi aikuista suostumuksensa urosta läsnä koko pituudelta seremonia todistajina. Tällaiset todistajat ei tarvita kohti sääntöjen sunnien avioeroon. Se voidaan tehdä läsnäollessa vain mies ja vaimo. Jos kyseessä on Shia häät on täysin erilainen kuin tässä tapauksessa, jossa todistajat valtuudet olla läsnä, kun kyseessä on avioero, eikä silloin kun häät tapahtuu.

Toinen huomattava ero Shia ja sunnien häät on, että Shia nikah seremonia, yhteensä kuusi jakeita on toimitettava julkisesti. Tämä seikka ei ole läsnä Sunni vihkiminen. Sunni nikah tilaisuudessa on siten lyhyempi aika. Kun kyseessä on Shia häät, on ainutlaatuinen kylpy liittyvä seremonia että hääpari osallistua. Ei ole sellaista pakkoa sunni häät. Tämä seremonia tapahtuu yleensä ennen varsinaista häitä.

Merkittävä seikka on ero näiden kahden lahkoja on, että shiiojen uskovat väliaikainen järjestely avioliiton. Mukaan tällainen järjestely, se on laillista morsiamen ja sulhasen solmia avioliitto ennalta sovitun ajan. Kun tämä aika on kulunut, avioliitto automaattisesti päättyy, ellei hääpari haluavat edelleen avioliitto. Tämä määräys ei ole läsnä Sunni avioliitossa. Sunnit uskovat tekemästä pysyviä avioliiton vain. Avioero ei vaadita, kun shiiojen solmia tilapäinen avioliitto sopimus. Päivämäärä, jolloin sopimus tulee päättyy selvästi mainitaan paperit liittyvät avioliittoon, joka on käynnissä.

Yhteenveto:1. Ei ole kylpy seremonia kyseessä on sunnien häät. Tämä rituaali ei havaita Sunni häät.

2. Sunni vihkiminen kestää lyhyemmän ajan kuin Shia häät.

3. Ei ole määräys solminut kiinteän pituuden avioliiton tapauksessa sunnit, joka on läsnä Shia avioliitossa.

4. Ei ole todistajia tarvita hääseremoniaa välillä Shias joka on elintärkeää sunni häät.