Ero ja kehitysmaidenKehitetty vs Kehitysmaat

Maat luokitellaan sen mukaan niiden taloudellista kehitystä. YK luokittelee maita kehitetty, kehittää, äskettäin teollistuneet tai kehittyneet, ja maita siirtymävaiheessa kuten Kazakstanissa, Kirgisiassa, Turkmenistanissa, ja entisen Neuvostoliiton.

Maailmanpankki luokittelee maita niiden asukaskohtainen BKTL tulot pienet tulot ($ 995 tai vähemmän) ja alemman keskitulotason ($ 996- $ 3945); kehitysmaiksi ylemmän keskitulotason ($ 3,946- $ 12195); ja korkeat tulot (yli $ 11906) kuin kehittyneissä maissa.

Luokittelu jokin maa ei riipu ainoastaan ​​sen tuloista vaan myös muista tekijöistä, jotka vaikuttavat kansalaisten elämään, miten niiden talous on integroitu globaaliin järjestelmään, ja laajentamista ja monipuolistamista vientiteollisuuden.

Kehittynyt maa on yksi, joka on korkean tason teollisen kehityksen, perustaa talous teknologiaan ja valmistuksen sijaan maataloudessa. Tuotannontekijöiden kuten henkilö- ja luonnonvaroja hyödynnetään täysimääräisesti johtaen kasvuun tuotantoa ja kulutusta, joka johtaa korkean tason tulo asukasta kohti.
Maan on korkea inhimillisen kehityksen indeksi (HDI) luokitus pidetään kehittynyt maa. Se ei vain mittaa taloudellista kehitystä ja BKT maan vaan myös sen koulutuksen ja elinajanodote. Kehittynyt maa 'kansalaiset nauttivat vapaan ja terveen olemassaolon.Termi 'kehittynyt maa' on synonyymi 'teollisuusmaassa, post-teollisuusmaa, kehittyneempi maa, edistyksellinen maa, ja ensimmäinen maailman maa.' Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska, Saksa, Kanada, Japani, Sveitsi ja Yhdysvallat ovat vain muutamia niistä pidetään kehittyneissä maissa.
Kehittyvä maa, toisaalta, on yksi, joka on alhainen taso teollistumisen. Se on korkeampi syntyvyyden ja kuolleisuuden kuin kehittyneissä maissa. Sen lapsikuolleisuus on myös korkea johtuen huono ravitsemus, pula lääkäripalvelut, ja vähän tietoa terveyteen.

Kansalaiset kehitysmailla on pieni tai keskisuuri elintasoa, koska niiden tulot asukasta kohden on vielä kehittymässä, ja niiden teknologisia valmiuksia kehitetään edelleen. Myös epätasainen tulonjako kehitysmaissa, ja niiden tuotannontekijöiden ole täysin hyödynnetty. Kehitysmaat ovat myös nimitystä kolmannen maailman maissa tai vähiten kehittyneitä maita.

Yhteenveto:

1. kehittynyt maa on maa, joka on korkeatasoinen teollistumisen ja tulot asukasta kohden, kun kehitysmaa on maa, joka on vielä alkuvaiheessa teollisen kehityksen ja alhainen tulot asukasta kohden.
2. kansalaisten kehittynyt maa nauttia vapaa, terve ja hyvinvoiva olemassaolo samalla kehitysmaiden kansalaisten eivät.
3. Kehittyneiden maiden kutsutaan myös teollisuusmaissa, kehittynyt, ja ensimmäinen maailman maissa, kun taas kehitysmaissa kutsutaan myös kehittymätöntä, vähiten kehittyneet, ja kolmannen maailman maissa.
4. Yhdysvallat, Kanada, Sveitsi, Belgia, ja Ranska ovat esimerkkejä kehittyneiden maiden taas 5. Intia, Malawi, Honduras, Filippiineillä, ja Ruanda ovat esimerkkejä kehitysmaissa.