Ero mastaba ja PyramidMastaba vs Pyramid

Kun ihminen kuolee, hän on yleensä haudattu hautaan. Eri puolilla maailmaa, ihmisillä on erilaisia ​​tapoja haudata kuolleensa. Hindut käytännössä polttohautaus taas muut ihmiset haudata kuolleet purkkeihin tai roikkuu ruumisarkkuja. Egyptissä he hautasivat kuolleet alle rakenteita kuten mastabas ja pyramidit.

Mastaba on tasakattoinen ja suorakulmainen muinaisen Egyptin hauta jossa suurin muinaisen Egyptin 's tärkeimmät ihmiset ovat haudattu. Myöhemmin sitä käytetään myös hautapaikka tavallinen kansa. Se on tehty kivestä tai mutaa tiiliä, jotka on järjestetty siten, että ne kaltevuus ulospäin. Ulkoisesti se muistuttaa penkki, siis nimi 'mastaba', joka arabiaksi tarkoittaa 'penkki mutaa.' termi tarkoittaa myös 'talon ikuisuuteen' tai 'ikuinen talon' viittaa tehtäväänsä viimeinen leposija kuollut.

Se on yleensä 30 jalkaa korkea, joissa on vähintään 2 kammiota. Yksi kammio on väärä ovi ja toimii kappeli tarjontaansa jossa perheenjäsenet ja papit tarjoavat ruokaa ja muita asioita kuolleen. Toinen on piilossa ja sisältää patsas kuolleen. Myöhempinä vuosina, käyttö mastabas hautakammioiksi Egypti 's eliitin toistaiseksi, ja niitä on käytetty hautakammioiksi tavalliset ihmiset. Pyramidit ovat korvanneet mastabas hautakammioiksi Egypti' s hallitsevan luokan ja Pharaohs.

Pyramidi on kolmiomainen rakenne, joka kuitenkin yhdessä pisteessä. Yleisin suunnittelun pyramidi on neliö pyramidi neljä kolmion ulkopinnat ja neliön muotoinen pohja, vaikka pyramidit voi myös olla kolmen- tai mikä tahansa monikulmio muoto. Pyramidit löytyy joka puolella maailmaa, jossa aikaisintaan niitä on löydetty Mesopotamiassa. Meksikossa antiikin Indians rakennettu pyramidit kanssa pyramidi Aurinkoa maailman 'kolmanneksi suurin pyramidi rakenne.Pyramidit löytyy myös Kiinassa, Sudanissa, ja Kanariansaarilla, mutta tunnetuin ja suurin pyramidit löytyy Egyptissä. Egypti on yli 135 pyramidit The Kheopsin pyramidi suurimpana. Ne on tehty tiilistä tai kivi, jonka pinotaan siten, että suurin osa rakenteen 'painon kerätään lähelle maahan vähemmän materiaalia päälle tekemällä niistä vakaa ja kestävä.

On hyvin vähän mastabas joka selvisi verrattuna pyramidit lähinnä käytettyjen materiaalien rakentaa niitä. Savitiilistä käytettävät mastabas eivät ole yhtä kestäviä kuin kivet tai tiiliä käytetään rakentamisessa pyramideja.

Yhteenveto:

1. mastaba on muinaisegyptiläiseen hauta, joka on tehty mutaa tiiliä tai kiviä kun pyramidi on myös muinaisegyptiläiseen hauta, joka on tehty kivistä tai tiilistä.
2. mastaba on suorakaiteen muotoinen, kun taas pyramidin on kolmion muotoinen.
3. Molemmat käytettiin haudoiksi Egypti 's eliitti. Kun mastabas myöhemmin käytettiin tavallinen kansa, pyramidit olivat yksinomaan faaraoiden ja Egypti' s hallitsijat.
4. Mastabas on tasakaton kun pyramidit ovat todenneet katoille.