Ero Nepalissa ja TiibetissäNepal vs Tiibet

Nepalissa ja Tiibetissä kaksi paikkaa, jotka ovat usein luullaan toisiaan, koska ne sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Toinen samankaltaisuuden Nepalin ja Tiibetin väitteelle Mount Everest, korkein huippu maailmassa, ja yhteinen historia olemisen sorrettujen maata vieraan vallan.

On kuitenkin olemassa erot Nepalin ja Tiibetin. Yksi näistä eroista on suhteen suvereniteetin. Nepal on itsenäinen valtio. Sen tyyppinen hallitus on liittohallitus hoitaa presidentin ja pääministerin. Se on ollut vaikutuksen alaisena Intian sen historian kulussa. Nepalin pääkaupungissa Kathmandussa ja sen lippu on hyvin ainutlaatuinen, koska se on kolmion muotoinen lippu toisin kuin muissa maissa.

Nepal pidetään Etelä-Aasian maassa. Se on lähellä Intian ja Himalajalla. Se on lähellä Kiinan nojalla Tiibet on osa Kiinaa. Nepal taloa kahdeksan kymmenestä korkeimmat huiput maailmassa. Sitä käytetään usein leiriä vuoristo retkikuntien, etenkin kun on kyse tutkimusretkillä kiivetä Mount Everest.

Toisaalta, Tiibet pidetään autonomisen alueen ja Kiinan maakunnassa kuten Taiwan ja Hong Kong. Tiibetin esiintyy kahdessa muodossa, hallituksen sietää Kiinan hallituksen ja pakolaishallituksen, Keski Tiibetin hallinto, jota johtaa Dalai Lama. Dalai Lama pidetään henkinen ja poliittinen johtaja Tiibetin. Tiibetin pääkaupunki on nimeltään Lhasa.Lisäksi Tiibetissä on alue ja korkein ylänkö planeetalla. Sitä kutsutaan usein nimellä 'maailman katolla.'
Taloudellinen tehokkuus ja toimeentulon, sekä Nepalin ja Tiibetin ovat maatalous perustuvissa talouksissa. On kuitenkin olemassa muita alan Nepalissa kuten palveluihin. Tiibetiläiset myös toimeentulon olemalla paimentolaiset tai osittain paimentolaisia. Kehityksen kannalta, Nepal säästetään enemmän kehittynyt, koska se on oma radio, lentokenttä, ja yliopisto.

Uskonto ja kieli ovat myös pisteen eroja maiden välillä. Nepal on enimmäkseen koostuu hinduja, mutta on olemassa huomattava määrä buddhalaisten ja muslimien maassa asuvat. Tiibet on ainutlaatuinen eräänlainen buddhalaisuus kutsutaan tiibetinbuddhalaisuuden.
Nepalin ihmiset puhuvat Nepalilainen niiden ensisijainen kieli. On myös joitakin vähemmistökieliä. Englanti on myös puhunut koulutettuja ihmisiä. Samaan aikaan, Tiibetin ihmiset puhuvat tiibetin kieltä ja Kiinan ansiosta kiinalainen liittämistä.

Yhteenveto:
1. Sekä Nepalissa ja Tiibetissä sijaitsevat lähellä Himalajan, ja molemmat väittävät Mount Everest ja Himalajalla osana alueellaan. Toinen yhtäläisyys esiintyy tyypin talouden ja samoja elementtejä sorron heidän historiansa.
2. Nepalin pääkaupungissa Kathmandussa kun Tiibetin pääkaupungissa kutsutaan Lhasa. Nepal tunnetaan myös ainutlaatuinen muoto sen lippua. Tiibet on myös oma lippu.
3. Toinen kysymys ero on suvereniteetti. Nepal on itsenäinen valtio, jolla on liittovaltion hallituksen sen kärjessä. Samalla Tiibet luokitellaan autonomisen alueen tai kiinalainen maakunnassa. Nepal on yksi hallitusmuoto samalla Nepalin on kaksi, hallituksen paikallaan Kiinan hallituksen ja pakolaishallituksen johti maanpaossa Dalai Lama.
4. Nepal pidetään kehittyneempi paikka kuin Tiber. Se on oma lentokenttä, radio, ja yliopisto.