Ero Shia ja IsmailiititShia vs Ismailiitit

Shia ja Ismailiitit kaksi lahkojen muslimiyhteisön. Shias ovat toiseksi suurin nimityksiä muslimia. Ismailiitit on vain osa Shia yhteisöä.

Ismailiitit on vähemmistö lahko verrattuna Shias koska ne ovat vain osa laajempaa lahko.

Shias ovat seuraajat šiialaisuus ja usein kutsutaan shiioja. Shia on johdettu Shiatu Ali, historiallinen sanan merkitys seuraajia Ali. Shias uskovat, että Ah al-Bayt, joka on Profeetta 'perhe, ja jotkut hänen jälkeläisiään kutsutaan imaamit hallussaan erityistä henkistä sekä poliittista valtaansa yhteisöä. Shiiojen lahko katsoo Muhammedin' serkku ja vävy in- laki Ali, koska ensimmäinen imaami. He uskovat Ali olevan oikeutettu seuraaja Muhammedin. Shias myös hylätä viranomaisen kolmen ensimmäisen caliphs.

Toinen asia, joka on huomattava puhuttaessa Shias on, että lahko syntynyt jo ennen eliniän Muhammedin. Tiedetään, että teologia Shia laadittiin toisella vuosisadalla. Loppuun mennessä kolmannella vuosisadalla, Shia hallitusten perustettiin.

Isma 'ili muodostaa toiseksi suurin lahkon Shia yhteisössä. Suurimmat lahkot ovat Twelvers. Lahko sai nimen Ismailiitit jälkeen hengellinen johtaja Ismail ibn Jafar. Ismailiitit katsoo Ismail ibn Jafar kuin Jumalan antamia hengellinen johtaja ja seuraaja. Ismailiitit seuraa jälkeläiset imaami. Yksi törmännyt useita Ismaili sub ryhmiä. ne ovat kuitenkin yleensä kutsutaan Nizari yhteisö. Nizari yhteisö koostuu seuraajien Aga Khan, joka on suurin ryhmä Ismailis. Dawoodi Bohra 's ovat myös toinen tunnettu Ismailiitit yhteisö.

Yhteenveto1. Shias ovat toiseksi suurin nimityksiä muslimia.

2. Ismailiitit on vain osa Shia yhteisöä.

3. Shia on johdettu Shiatu Ali, historiallinen sanan merkitys seuraajia Ali. Lahko sai nimen Ismailiitit jälkeen hengellinen johtaja Ismail ibn Jafar.

4. Shia lahko katsoo Muhammedin 'serkku ja vävy in- laki Ali ensimmäisenä imaami. He uskovat Ali olevan oikeutettu seuraaja Muhammedin. He hylkäävät auktoriteetin kolmen ensimmäisen caliphs.