Ero aboriginaalien ja alkuperäiskansojenAboriginaalien vs Indigenous

Suurimman osan ajasta, meidän koskevat ihmisiä, jotka eivät ole omaksuneet kaupungistuminen ja kaikkien muiden näkökohtien modernin yhteiskunnan aboriginaalien, natiivi, alkuperäiskansojen, neljäs maailman kulttuureihin tai ensimmäisen ihmisiä. Nämä ehdot ovat, mutta yksi ja sama eniten. Mutta kieli ja poliittisia pätevyys edistystä, nämä näennäisen synonyymi sanat kehittää omia merkityksiä ja kriteerit. Toisin sanoen, aboriginaalien ja alkuperäiskansojen yhtäkkiä vaihtelee merkitys.

Hakemalla sen sanakirjaan, sana alkuperäiskansojen koskee lisäksi, että 'peräisin ja elävä tai esiintyy luontaisesti alueelle tai ympäristöön'. Mikä tekee siitä selvä on, että on todella pidetään positiivisen ja poliittisesti oikea kuvaamaan alkuasukkaat. YK itse ja sen alajärjestöjen laittaa etusijalle termi monien muiden synonyymejä, koska se on säilyttänyt selvä luettelo perusteista, joka poistaa mitään aikomuksia syrjintää tai sortoa. Vuonna eliömaantiede ja ekologian 'lajia määritellään alkuperäiskansojen jos sen läsnäolo kyseisellä alueella on seurausta vain luonnollisia prosesseja, ilman ihmisen puuttumista.' Pohjimmiltaan sen ei 't rajoittaa sen merkityksen määritellä ihmisten yhteisö. Se voi koskea myös muita organismeja, kuten kasvit, eläimet ja jopa maanpäällisessä muodostuminen tietylle alueelle. Mitä yhteisöjä ihmisiä, ei ainoastaan ​​ne ovat endeemisiä niiden alkuperäinen alueet, mutta ne väittävät myös kulttuurin suhteen, historialliseen jatkuvuuteen, ja joskus, holhous ja maitaan. Jo ennen kaupungistuminen ja teollistuminen ovat melko liittyvät Länsi vaikutus, nämä yhteisöt ovat luoneet ja kehittäneet yhteiskunnan kestävään elämäntapaan, hallitsevan luokan , talous, jne teknisesti nykyajan kriteerit 'alkuperäisväestö' ovat ryhmiä:

1) ennen tai sen myöhempien kolonisaation tai liittämistä,

2) yhdessä muiden kulttuuriryhmien muodostumisen aikana ja / tai hallituskauden siirtomaa tai valtion,

3) itsenäisesti tai paljolti eristyksissä vaikutuksesta väitti hallintoa kansallisvaltiota,

4) ovat säilyttäneet ainakin osittain niiden erilliset kulttuurisia, sosiaalisia ja kielellisiä erityispiirteitä, ja pysyi hyvin erottaa ympäröivän väestön ja hallitseva kulttuuri kansallisvaltion, 5) henkilöä, jotka ovat itsenäisiä tunnistettu kotimaista tai sellaiseksi hyväksytty ulkoinen ryhmiä. Esimerkkejä alkuperäisyhteisöt ovat Huli Papua-Uusi-Guinea, Chamorros Guamin, Sami Norjan Kayapo Brasilian ja Aeta Filippiinien.Toisaalta termi aboriginaalien sanakirjassa osakkeita lähes samanlainen määritelmä sanalla alkuperäiskansojen. Se määritellään ', jonka oli olemassa alueella alusta alkaen' ja 'suhtautua alkuperäiskansojen Australiassa.' Yksinkertaisesti sanottuna, sitä voidaan käyttää adjektiivina yleisesti muistuttaa sen kansasta tai erisnimi, erityisesti alaluokka tunnistaa Australian-pohjainen alkuperäisyhteisöjä. Poliittisella tasolla, vaikka termi alkuperäisväestön tai aborigine on saanut negatiivista, halventavia implisiittisesti takia termiä 'historialliseen kiinnitys kolonialismi. Nykyään laaja, hyväksytään termin Alkuasukas kiteyttää alkuperäiskansojen Australiassa. Kuitenkin laittaa yksi grand luokittelu, nämä yhteisöt ovat edelleen hyvin erilaisia ​​toisistaan ​​suhteen paikallisen kielen ja kulttuurin. Jotkut omnifarious aboriginaalien australialaiset ovat Nunga, Tiwi, Koori, Murri ja Yamatji.

Yhteenveto

1) Käytetään adjektiivit termejä aboriginaalien ja alkuperäiskansojen osuus lähes samanlainen määritelmä, joka on liittyvät asukkaille ja esiintyy tietyllä alueella.

2) Vaikka nämä kaksi ovat synonyymejä, alkuperäiskansojen on edullista alkuperäisväestön kuin entinen on perustettu hyväksyttävä lopullista vahvistusta ja pidetään poliittisesti oikein, kun taas jälkimmäinen katsotaan hyökkäävä sen liitteenä merkityksen kanssa kolonisaation.