Ero Slovenian ja SlovakianSlovenia Flag

esittely
1990-luvun alussa, poliittiset muutokset Euroopassa johti kahden uuden kansojen: Slovenia ja Slovakia. Molemmat kansojen muodostettiin suurempia kansat, jotka hajosivat muodostaen pienemmille valtioille Keski- ja Etelä-Euroopassa. Slovakia syntyi samettiero, kun taas Slovenia syntyi kun Jugoslavia hajosi seitsemän erillistä valtiota. Koska niiden lähes identtiset nimet, monet ihmiset yleensä sekoittaa Slovakia Slovenian. Kuitenkin molemmat valtiot ovat lukuisia kulttuurisia, historiallisia ja maantieteellisiä eroja.

Erot Slovakia ja Slovenia
Vaikka Slovakia 's erottaminen Tsekistä ei merkitty konflikti, Slovenia' s luominen provosoi levottomuuksiin sisällä Jugoslavian liittovaltio. Vaikka molemmat kansat sijaitsevat Keski-Euroopassa, Slovakia perustettiin 1. tammikuuta 1993, kun Slovenia perustettiin 25 kesäkuu 1991 (Harris, 2002). Pääkaupunki Slovakia on Bratislavassa ja kansakunnan väkiluku on 5. 4 miljoonaa. Toisaalta, pääkaupunki Slovenia on Ljubljana, ja tämä kansa väkiluku on 2. 5 miljoonaa (Harris, 2002). Vaikka Slovakia on sisämaavaltio, Slovenia vieressä Adrianmeren. Slovakiassa Slovakian kruunu tai koruna oli virallinen valuutta, kunnes kansa hyväksyi Euro vuonna 2008, kun taas Sloveniassa Euro syrjäytti Tolar kuin kansakunnan 'virallinen valuutta vuonna 2007 (Office of historioitsija, 2013).

Slovakian kansalaiset ja Slovenian yearned itsenäisyyden kauan ennen 1990, mutta oli erilainen historia joka on johtanut niiden nousua itsenäisiä kansakuntia. Slovakia 'kansalaisten oli odottanut muodostaa riippumaton kansakunta lopussa toisen maailmansodan. Tämä ei olisi, koska kommunismi vaikuttanut poliittiseen kehitykseen kansakunnan vuonna 1948. Vuonna 1968 ote kommunismin vahvistui entisestään, kun Neuvostoliiton miehitti Tšekkoslovakiassa, ja pysyi siellä kahden seuraavan vuosikymmenen aikana (Teich, Kov ?, \u0026 amp; Brown, 2011).

Vuonna 1989 Neuvostoliiton hajoamisen ei vain johda syksyllä Berliinin muurin, mutta myös päättyi kommunistisen totalitarismin Tšekkoslovakiassa (Teich, Kov ?, \u0026 amp; Brown, 2011). Vuonna 1993 slovakit ja tsekit päätti rauhallisesti aikaansaamaan tila jako, joka tekisi jokainen etninen ryhmä on suvereenin valtion omana. Tämä poliittinen kehitys meni yksimielisesti, että muualla maailmassa, sillä Slovakia liittyi Naton ja EU vuonna 2004, ja jäsen Schengen vuonna 2007, ennen kuin syleilee Euro 2009 (Teich, Kov ?, \u0026 amp; Brown, 2011).Slovenia myös laski sosialistiset vaikutteet pian toisen maailmansodan. Kun tuhoon Neuvostoliiton vuonna 1989 poisti pito kommunismin Jugoslaviassa, Slovenian parlamentti äänesti erota Jugoslavian liitto (Office of historioitsija, 2013). Vuotta myöhemmin, Milan Kučan äänestettiin presidentiksi Sloveniassa 'ensisijainen monipuoluevaalit. Eroaminen Slovenian ei hyväksynyt Jugoslavian liittovaltion, ja sen armeija pian muutti Slovenia tukahduttamaan tämän toimen, joka koetaan kapinan. Brokers alkaen Euroopan unioni vihdoin vakuuttunut Jugoslavian armeijaa vetäytymään jälkeen kuolonuhrien konfliktista nousi yli 100.

Kuitenkin tuhannet kansalaiset, jotka asuivat Sloveniassa jäivät ilman terveys, koulutus, ja hyvinvointipalvelut Slovenian jälkeen erosi Jugoslavian liittovaltio. Vaikka Slovakia 'pääkaupungissa, Bratislava, on rikkaampi kuin Slovenia' s Ljubljana, loput Slovenia on huomattavasti enemmän taloudellisesti vakaa kuin muualla Slovakiassa. Lisäksi Slovenialla on vahvempi talous kuin useimmat Jugoslavian 'entinen jäsen valtioissa, kuten Kosovossa ja Makedoniassa (Office of historioitsija, 2013).

johtopäätös