Ero Syyrian ja AssyrianSyyria vs Assyria

Assyria
Assyria oli muinainen sivilisaatio. Assyrialaiset olivat seemiläinen kansa, jotka elivät mitä nyt moderni Syyrian ja nykypäivän Irakin ennen arabeja tuli asumaan Assyrian. Assyria oli akkadi valtakunnan, joka ulottui välillä jokien Furat ja Dajla. Syyriassa, useimmat ihmiset puhuvat arabiaa, mutta vielä on joitakin ihmisiä, jotka puhuvat aramean joka oli Assyrian kielen.

Assyria oli valtakunnan, joka vallitsi 23. vuosisadalla eKr ja 608 eaa. Se rakennettiin Mesopotamiassa tai mitä nyt moderni Irakissa Tigris-joen. Assyria oli nimetty kaupungin Assur ja kutsutaan myös Subartu. Assyria syntyi jälkeen kaatumisen akkadi valtakunnan. Sargon on Akkad yritti yhdistää eri alueiden ja alueellisten johtajien puhui akkadi, mutta kun se laski 2154 BC, kaksi valtakuntaa muodostettiin; Assyria, joka oli pohjoisessa, ja Babylon oli etelässä.

Joitakin muita nimiä käytetään Assyria ovat: Athura, Asuristan, ja Syyria. Assyria, yleensä voidaan kutsutaan maantieteellinen alue, josta Assyrian valtakunnan kukoisti, ja jälkeläiset Assyrian asuu edelleen näillä alueilla. Nämä Assyrialaiset muodostavat vähemmistön kristittyjen Pohjois Syyriassa, moderni Irak, Turkki ja Länsi-Iranissa.

Syyria
Syyria on virallisesti tunnetaan Syyria. Se sisältää joitakin alueita muinaisen Assyrian rantaviivaa itäisen Välimeren sekä Syyrian aavikko. Se sijaitsee Länsi-Aasiassa ja rajojen Välimeren ja Libanonin länteen, Irak idässä, Turkin pohjoisessa, Israel lounaassa, ja Jordan etelässä. Pääkaupunki Syyrian Damaskoksen joka on vanhin kaupunki, joka on jatkuvasti asuttu.

Nykyajan Syyrian liittyy monia antiikin kuningaskuntia kuten: Tällä Ebla sivilisaatio, Umayyad kalifikunnan ja Mamluk sulttaanikunta nykyajan Egypti. Väestön Syyrian on 90 prosenttia muslimeja, mutta muslimit erilaistuvat 74 prosenttia sunnien ja 13 prosenttia shiiamuslimien. Vähem- koostuu 10 prosenttia kristittyjä ja 3 prosenttia Druze. Kristityt koostuvat etnisten Assyrialaisten arabikristityt, ja armenialaisia.Syyria itsenäistyi huhtikuussa 1946. Sitä oli perustettu ranskalainen valtuutuksen jälkeen ensimmäisen maailmansodan. Se sai tilan parlamentaarinen tasavalta itsenäisyyden ajan.

Yhteenveto:

1. Assyria oli muinainen sivilisaatio seemiläisiä eläneiden ihmisten modernin Syyrian ja nykypäivän Irakin ennen arabeja tuli asumaan Assyriassa taas Syyrian sisältää joitakin alueita muinaisen Assyrian rantaviivaa itäisen Välimeren sekä Syyrian aavikko.