Ero Fyysinen ja poliittinen karttaFyysinen vs poliittinen kartta

Muinaiset babylonialaiset ja kreikkalaiset olivat pian ihmiset ovat harjoittaneet kartografia tai taidetta ja tiedettä tehdä karttoja. Kartat löytyy muinaisiin ovat ilmoittaneet, muinaisen maailman ja sen asukkaat.
Kartat on suunniteltu edustamaan alueelle, antamaan tietoja sen maantiede tavalla, jolla se ymmärretään kaikki ihmiset huolimatta kieli- ja kulttuurierot. On olemassa useita erilaisia ​​karttoja:

Topografisia karttoja, jotka osoittavat alueen 's korkeus ja muoto.
Tiekartat jotka osoittavat tiet, moottoritiet, lentokentät, ja alue 's kiinnostaviin kohteisiin.
Ilmasto karttoja, jotka osoittavat alueen 'ilmasto- ja sademäärä.
Taloudellinen karttoja, jotka osoittavat alueen 's luonnonvaroja.
Fyysinen karttoja, jotka osoittavat alueen 'fyysistä ominaisuuksia.
Poliittiset karttoja, jotka osoittavat alueen 's rajoja ja suurimmissa kaupungeissa

Sekä poliittinen ja fyysiset kartat sisällytetään joskus yhdessä kartan. Jokainen ominaisuus on yleensä erottaa eri värejä varsinkin ominaisuudet on fyysinen kartta. Vuoret ovat ruskeita, vesistöt ovat väriltään sininen, ja metsät ovat vihreällä värillä.

Fyysinen kartat kuvaavat maa muotoja ja vesistöjen lisäksi alueelle 's maastoon. Niiden päätarkoituksena on antaa tietoa alueen' s maantiede; jos sen vuoret, metsät, järvet, joet, tiet, kaupungit, rakennukset ja muut ominaisuudet sijaitsevat. Ne ovat erittäin hyödyllisiä vuorikiipeilijät ja lentäjien sekä opiskelijoiden maantiede.

Poliittiset karttoja, toisaalta, kuvaavat rajat kaupunkien ja maiden välillä sekä sen tiet ja väestö. Ne ovat erittäin kätevä matkustajille etenkin jos he vierailevat muissa maissa. Se osoittaa selvästi rajoja kaupunkien ja maiden välillä, mukaan lukien kunkin piirin ja alaosastoa maanosien ja maailmaa.Vaikka jotkut ominaisuudet fyysinen kartta voidaan korottaa, kuten tapauksessa vuoret, tai upotetaan, kuten tapauksessa laaksojen ja kanjoneita, poliittisia kartat ovat tasainen ja ei ole esitetty tai upotetaan piirroksia koska niiden pääasiallinen tarkoitus on osoittaa välisillä rajoilla maiden tai kaupunkien.

Vaikka karttojen tietoa maailmasta, niitä ei voida pitää todellisina kuvauksia todellisesta maailmasta, koska ne voivat olla alttiita virheille ja rajalliset laajuudet. Silti ne ovat erittäin tärkeä osa ihmisen 'jokapäiväistä elämää.

Yhteenveto:

1. fyysinen kartta näyttää fyysisten ominaisuuksien samalla kun poliittinen kartta osoittaa rajat alueiden välillä.
2. fyysinen kartta kuvaa maa muotoja ja vesistöjä alueen sekä sen maaston ja korkeuden poliittisen kartan havainnollistaa tiet, väestö, kaupunkeja, maita ja niiden rajat.
3. fyysinen kartta sisältää nostetaan tai lähi kuviin, jotka havainnollistavat vuoret ja laaksot ja muita epätasaisia ​​piirteitä samalla kun poliittinen kartta ei sisällä näitä ominaisuuksia, mutta sen sijaan se on tasainen.